Vanzarile de autoturisme Dacia in Europa au crescut cu aproape 8% in octombrie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vanzarile de autoturisme Dacia au inregistrat in octombrie un avans de 7,8% in Europa, iar cota de piata a producatorului de automobile a urcat la 3,4%, de la 2,9% in perioada similara din 2017, conform statisticilor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate joi, informeaza AGERPRES.

Datele sunt valabile pentru tarile Uniunii Europene si cele membre ale Asociatiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat luna trecuta la 37.929 unitati, in crestere fata de perioada similara din 2017 (35.192 vehicule).

Grupurile franceze Renault si PSA Peugeot Citroen au raportat in octombrie scaderi ale vanzarilor de 14,6% si, respectiv, 1,2%. Vanzarile grupului german Volkswagen si ale companiei americane Ford au inregistrat luna trecuta un declin al livrarilor de 21,6%, si, respectiv, 0,9%, in timp ce Daimler a raportat un avans de 7,6%.

In primele zece luni din acest an, livrarile de autoturisme Dacia au inregistrat o crestere de 13,2% in Europa, iar cota de piata a producatorului de automobile a urcat la 3,3%, de la 3% in perioada similara din 2017. Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat la 443.481 unitati, in crestere fata de perioada ianuarie – octombrie 2017 (391.885 vehicule).

Grupurile franceze Renault si PSA Peugeot Citroen au raportat o crestere a vanzarilor de 4,4% si, respectiv, 42%, in timp ce livrarile companiei americane Ford si ale grupului german Daimler au scazut cu 1,5% si, respectiv, 3,7%. Vanzarile Volkswagen, cel mai mare producator auto european, au urcat cu 2,5% in primele zece luni din acest an.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *