Vanzarile de autoturisme Dacia in Europa au crescut cu peste 7%, in august

Reclame home 1
Reclame home 1

Vanzarile de autoturisme Dacia au inregistrat, in august, un avans de 7,1% in Europa, iar cota de piata a producatorului de automobile a urcat la 4,4%, de la 3,7% in perioada similara din 2018, conform statisticilor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate miercuri, informeaza AGERPRES.

Datele sunt valabile pentru tarile Uniunii Europene si cele ale Asociatiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat luna trecuta la 46.968 unitati, in crestere fata de perioada similara din 2018 (43.852 vehicule).

Grupurile franceze Renault si PSA Peugeot Citroen au raportat in august scaderi ale vanzarilor de 23,6% si, respectiv, 5,4%, in timp ce grupul german Volkswagen AG a inregistrat un declin de 8%. Compania americana Ford si grupul german Daimler AG au raportat luna trecuta un avans al livrarilor de 1,7%, si, respectiv, 22,1%.

In primele opt luni din acest an, livrarile de autoturisme Dacia au inregistrat o crestere de 10% in Europa, iar cota de piata a producatorului de automobile a urcat la 3,8%, de la 3,4% in perioada similara din 2018. Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat la 412.669 de unitati, in crestere fata de perioada ianuarie – august 2018 (325.014 vehicule).

Grupurile franceze Renault si PSA Peugeot Citroen au raportat o scadere a vanzarilor de 4,9% si, respectiv, 0,7%, in timp ce livrarile companiei americane Ford si ale grupului german Daimler au scazut cu 5,2% si, respectiv, 4,3%. Vanzarile Daimler AG au urcat cu 3,3% in primele opt luni din acest an.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole