Vanzarile de autovehicule au contribuit la cresterea cu 6% a afacerilor in comertul de profil

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

chei masinaCifra de afaceri in comertul cu autovehicule si motociclete a crescut cu 6,1%, in primele patru luni ale anului in curs, in special datorita rezultatelor pozitive consemnate in vanzarea de autovehicule si in serviciile de intretinere si reparatii, arata datele Institutului National de Statistica /INS/, publicate vineri.

Conform INS, in perioada 1 ianuarie — 30 aprilie 2015, comertul cu autovehicule s-a majorat cu 14,7% iar in sectorul de intretinere si reparare a autovehiculelor cresterea a fost de 6,8%. De asemenea, la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente si intretinerea si repararea motocicletelor s-au inregistrat o crestere de 3,6%. Pe de alta parte, scaderi ale volumului cifrei de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-au consemnat la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-4,1%).

Tot in intervalul analizat, comparativ cu primele patru luni din 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 6,6%.

La nivelul lunii aprilie 2015, comparativ cu luna anterioara, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, ca serie bruta, a inregistrat o scadere cu 0,5%, ca urmare a activitatii in comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-3,8%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-2,3%). La polul opus s-a situat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+28,3%) si comertul cu autovehicule (+2,1%).

De asemenea, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, in luna aprilie 2015, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere de 1,5%.

Datele INS releva, totodata, ca in aprilie, anul curent, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, a crescut cu 4,7% ca serie bruta fata de aprilie 2014. Procentajul pozitiv s-a datorat rezultatelor consemnate in comertul cu autovehicule (+15,2%), in activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+12,3%) si in comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+2,1%). Scaderi s-au inregistrat la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-10%).

Nu in ultimul rand, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost in crestere, in aprilie 2015, cu 7,6%, fata de luna aprilie a anului trecut.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2