Vânzările de mașini electrificate le-au depășit pentru prima dată în istoria Europei pe cele ale mașinilor diesel

home camp2
home camp2
home camp2

automobile electrice

Automobilele cu baterii, complet electrice, hibride cu încărcare sau hibride au însumat în luna septembrie un sfert din totalul vânzărilor de automobile noi vândute în Europa, în special cu ajutorul noului model ID.3 de la Volkswagen conform profit.ro.

Vânzările de automobile noi în Europa au scăzut cu 29% în primele nouă luni ale anului, la 8,54 milioane de unități, din cauza pandemiei de coronavirus, însă tot acest context a favorizat așa numita revoluție a mașinilor electrice, care în septembrie au avut o evoluție fără precedent. Este pentru prima dată în istoria automobilului când vânzările unuia din cele două tipuri de propulsie cu combustie, dieselul, sunt depășite de vehiculele cu propulsie alternativă, electrică sau susținută de energia electrică.

Datele au fost transmise de Jato Dynamics, care a monitorizat vânzările de mașini electrice în cele 27 de state UE. Luna septembrie a fost prima lună în care piața de autoturisme din Europa a crescut, cu 1,2%, comparativ cu luna similară din 2019, cu un volum de 1,3 milioane de unități înmatriculate.

Segmentat, însă, pe tipuri de propulsie, înmatriculările de vehicule electrice au crescut cu 139%, la 327.800 autoturisme, un record atât în materie de volume, cât și de cotă de piață, în timp ce motorizările pe benzină și diesel au scăzut cu procente importante.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *