Vanzarile Renault au scazut in primul semestru, dar marca Dacia a avut vanzari record in Europa

Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a raportat marti o scadere de 6,7% a vanzarilor globale in primul semestru al acestui an, pe fondul incetinirii pietei auto mondiale, dar a subliniat ca noile modele ce vor fi introduse in a doua jumatate a anului ii vor permite sa isi majoreze vanzarile, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

In primele sase luni din 2019, grupul Renault a vandut 1,938 milioane de vehicule la nivel mondial, cu 6,7% mai putin fata de cele 2,08 milioane unitati vandute in perioada similara a anului trecut, insa scaderea vanzarilor Renault a fost mai mica fata de contractia de 7,1% inregistrata de piata auto mondiala. Vanzarile au ramas stabile in Europa, pe o piata care a inregistrat o scadere de 2,5%, insa in regiunile din afara Europei vanzarile grupului Renault au urmat si ele tendinta de diminuare semnificativa inregistrata la nivel mondial.

In schimb, marca Dacia a inregistrat un record de vanzari in primul semestru, cu 311.024 vehicule vandute, cu 10,6% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, precum si o cota de piata record de 3,3%, in crestere cu 0,4 puncte procentuale, gratie performantelor inregistrate de noile Duster si Sandero.

“Chiar daca nu a lansat noi produse, Renault a reusit sa isi mentina cota de piata in primul semestru al anului, desi piata a inregistrat un declin semnificativ”, a declarat directorul de vanzari de la Renault, Olivier Murguet. Potrivit acestuia, in a doua jumatate a anului grupul se va concentra pe lansarea cu succes a urmatoarelor versiuni ale modelelor Clio si ZOE in Europa, a modelului Arkana in Rusia, Triber in India si Renault City K-ZE in China.

Pentru ansamblul acestui an, Grupul Renault se asteapta la o scadere a pietei auto mondiale comparativ cu 2018, dar nu a precizat care este reducerea la care se asteapta. La finele lunii aprilie, Renault miza pe un recul al pietei mondiale de 1,6% in acest an. Piata auto europeana ar urma sa fie stabila, in timp ce piata din Rusia ar urma sa inregistreze o contractie de 2-3%, aceasta fiind a doua cea mai importanta piata pentru grupul Renault.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1