Vasile Barbul explica de ce s-au montat in Baia Mare ledurile de Craciun inaintea semnarii contractului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

luminici-buneAvand in vedere controversele aparute in spatiul public referitoare la procedura de licitatie publica pentru serviciile de iluminat ornamental de sarbatori, am luat legatura cu conducerea Primariei Baia Mare, care prin directorul Vasile Barbul ne-a oferit explicatii.

De ce nu exista un contract pana in prezent?

„Nu am incalcat nicio regula! Dupa expirarea vechiului contract in luna ianuarie, am pregatit noua documentatie pentru licitatie. Din pacate nu a mai putut fi avizata, deoarece primarul a fost arestat si cei care i-au luat locul nu si-au asumat aceasta responsabilitate. Practic am stat. Dupa ce a venit primarul interimar, Marinel Rob, am reluat discutia si am explicat de ce este necesar sa facem licitatia. Dupa ce domnia sa a inteles, a dat spre compartimentul de achizitii publice documentatia pentru a se pregati licitatia”, a spus Barbul.

De ce nu s-a organizat licitatia pana la o data care sa permita inchierea contractului intr-un termen care sa permita castigatorului sa monteze instalatiile pana la Sarbatorile de Iarna?

„Din pacate a venit modificarea legii privind achizitiile publice si site-ul SEAP a fost blocat o perioada de timp pentru introducerea noii legislatii. Prin urmare a trebuit sa adaptam documentatia veche la legislatia noua si toate acestea ne-au dus spre luna septembrie, cand a fost deblocat si site-ul SEAP. Mai apoi, de abia in luna octombrie, respectiv data de 24, a fost termenul limita de depunere a ofertelor.

Am primit o singura oferta din partea firmei ILNIC. Am inceput verificarea ofertei, iar dupa ce am finalizat documentarea din punct de vedere tehnic si financiar si avand un singur ofertant, l-am chemat la discutii pentru ai comunica faptul ca pana la 1 Decembrie iluminatul ornamental trebuie sa fie gata.

Termenul de finalizare al impodobirii orasului ar fi insemnat patru saptamani. In acest caz, am dispus de doua variante. Ori sa asteptam semnarea contractului pana in momentul finalizarii procedurilor, iar asta ar fi insemnat sa privam baimarenii de iluminatul ornamental al orasului de sarbatori, ori varianta doi, pe care am si ales-o, ca lucrarile sa inceapa cu singurul nostru ofertant care a fost singurul castigator si s-a apucat de treaba.

Legal, urmatoarele proceduri constau in semnarea acordului pe patru ani de zile cu firma ILNIC, care are loc chir joi, 24 noiembrie, iar zilele urmatoare semnam un contract subsecvent care se incheie la fiecare prestatie”, a punctat directorul directiei generale de dezvoltare publica, Vasile Barbul.

Anul acesta, iluminatul ornamental al orasului Baia Mare dispune de o oferta cu 40% mai mica decat anul trecut, costurile ridicandu-se la suma de 670.000 lei cu TVA, comparativ cu anul trecut cand administratia publica a platit 1.500.000 lei cu TVA pentru impodobirea orasului.

De la 1 Decembrie, se da startul Sarbatorilor de Iarna, iar baimarenii vor avea parte si in acest an de un oras stralucitor.

Bianca VLASAN

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. Matei I.

  Barbi.Ilnic e abonatul permanent ca doar nu degeaba rupea patronul usa primarului zilnic.Iar faptul ca anul asta e mai ieftin cu 40 % aproape ca ne duce cu gandul ca in trecut or fi fost probabil si ceva comisioane ascunse.

  Reply
 2. George

  Nu este indoiala ca asa stau lucrurile. Acum nu mai tine nimeni spatele afacerii si ca urmare jocul devine periculos.
  Cred ca Barbul ar fi trebuit sa-si asume responsabilitatea tehnica a lucrarii si sa ceara in mod exceptional consiliului local avizul pentru licitatie fara sa astepte ca taticul sa revina. Doar ca atunci apele nu erau limpezite si nu se misca nimeni in front, ca daca vine stapinul, ii beleste pe neascultatori. Frica de raspundere este cea care ingheata functionarea primariei. Desi nu cred ca engleza e vorbita in primarie, institutia este cladita din caramida si „yesmani”.

  Reply
 3. etc

  Totul si toate sunt neste minciuni pe bani publici aici este <<< <>>>> asta este jocul minciunilor si noi baimarenii platim ca fraierii,, de la chereches incoace preturile sau dublat triplat, etc etc etc ,,, si asta este inceputul cu aceste cheltuieli anuale ilegale OCAZIONATE DE SARBATORILE DE IARNA PE CARE NOI LE INGHITIM CA FRAIERII!!! asta este rezultatul votantilor comunisto-securisti care inca mai traiesc printre noi varsta 60-70-80 de ani slugoi fara tupeu !!!!!!!!!!!!!!!crapa-v-ar obrazu’ criminalilor!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
 4. tancredi

  bine si corect ai procedat nea’ Barbul… ai rezolvat efectiv o problema care altfel ramanea in aer…pe de alta parte, doar n-o sa stai toata viata la cheremul imparatului Kake…ma bucur ca ai avut curajul sa iei decizia asta singur fara sa mai depinzi de parerea dictatorului… oricum zilele ii sunt numerate…kake o sa incaseze o condamnare de toata frumusetea..o sa vedeti…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2