Vasile Pop, director medical Spitalul Judetean Baia Mare: “Suntem vizitati aproape in fiecare zi de aproape 5.000 de oameni”

Directorul medical al Spitalului Judetean Baia Mare, Vasile Pop, a afirmat ca in jur de 5.000 de oameni trec aproape zilnic prin cel mai mare spital din Maramures. El considera ca Spitalul Judetean este o uzina de sanatate.

“In Maramures, Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constantin Opris este o uzina de sanatate. Suntem vizitati aproape in fiecare zi de aproape 5.000 de oameni. Sunt bolnavii, sunt apartinatorii, sunt consultatii din ambulator. Toata activitatea medicala majora a judetului este in spitalul nostru”, a spus Vasile Pop, intr-o conferinta de presa.

El a facut referire si la finantarea importanta de care a beneficiat unitatea medicala in perioada in care Sorina Pintea a fost ministru al Sanatatii.

“Daca am facut ceva am facut doar pentru ca am primit acesti bani”, a precizat Vasile Pop, adaugand ca obiectivele pe care spitalul le-a avut au fost indeplinite in proportie de peste 90%.

Dat fiind faptul ca in judet exista peste 12.000 de bolnavi oncologici, la Spitalulul Judetean se va infiinta o sectie pentru bolnavii internati care au nevoie de radioterapie.

Totodata, la Policlinica nr. 2 s-a realizat si o sectie de recuperare cu 35 de locuri.

“Am facut un studiu de fezabilitate pentru radioterapie in care sa infiintam o sectie unde sa fie si bolnavii de radioterapie, pentru ca sectia de oncologie este mult prea mica. Sunt in jur de 12.800 de bolnavi oncologi in judet, plus ca suntem la dispozitia si a bolnavilor din judetele limitrofe: Satu Mare, Salaj si Bistrita si atunci ne-am gandit sa infiintam aceasta sectie pentru bolnavii internati.

Vreau sa va mai spun ca noi suntem un spital judeten de urgenta. Noi tinem bolnavul atata timp cat viata lui nu mai este pusa in pericol, dar ne-am gandit si la a imbunatati activitatea de recuperare medicala si am facut o sectie de recuperare medicala in cadrul Policlinicii 2 cu 35 de locuri. Noi am incercat sa venim in intampinarea bolnavilor care nu pot fi tratati in spitalele de cronici, infiintand aceasta sectie de recuperare medicala, unde sunt bolnavi neurologici, din specialitatea ortopedica, pentru recuperarea lor”,  mai mentionat Vasile Pop.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1