Vasilescu: Cei cu stagii de cotizare mai mici de 10 ani pentru pensie vor beneficia de legislatie proprie

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a afirmat ca persoanele care au cotizat minim 10 ani la bugetul de pensii vor beneficia de o legislatie proprie, iar cele cu stagii de cotizare mai mari de 10 ani vor intra sub incidenta legii pensiilor, informeaza AGERPRES.

“Generic li se spune pensionari (n.r. – celor cu stagii mai mici de 10 ani). De fapt, beneficiaza de asa numita pensie minim garantata si neavand stagiu minim de cotizare de 10 ani nu sunt nici la ora actuala catalogati ca pensionari. Ne gandim si la ei, ca dovada ca anul trecut s-a crescut cu 30% pensia minim garantata de la 400 la 520 de lei. Anul acesta, de asemenea, avem bugetata o crestere de inca 30% pana la suma de 640 de lei, dar este foarte adevarat ca vor trebui sa beneficieze de o legislatie proprie pentru ca nu pot creste pe punctul de pensie la fel ca toti ceilalti pensionari care, sigur, vor trebui sa aiba pensii mai mari pentru ca au cotizat mai mult”, a spus Vasilescu luni, la Parlament.

Ea a explicat ca, potrivit programului de guvernare, pensia minim garantata creste in primii doi ani cu 30%, iar in urmatorii ani cu cate 10%, pana in anul 2020.

“Dar in ceea ce priveste pensionarii care au un stagiu de cotizare de peste 10 ani, aici va fi o discutie separata pe legea pensiilor. Ei vor creste pe punctul de pensie si pentru ei majorarile trebuie sa fie altele decat in cazul pensiei minim garantate”, a adaugat Vasilescu.

Referindu-se la un proiect privind legea pensiilor, Vasilescu a spus: “Este o lege foarte ampla, o lege care trebuie foarte bine lucrata, foarte bine analizata si din punctul meu de vedere e o lege care trebuie sa stea mult in dezbatere publica. E o lege care trebuie sa aiba acordul tuturor factorilor politici pentru ca daca ne apucam sa o schimbam dupa patru ani e clar ca nu va fi bine si nu va ajuta nimanui. E o lege care de acum inainte va trebui sa functioneze cu acordul politic al tuturor”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1