Vasilescu, despre alocatiile pentru copii: Ne axam pe cresteri pentru cei saraci si pe deduceri pentru cei care contribuie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Noul proiect de lege privind alocatiile pentru copii se afla in lucru, la ora actuala, iar in acest sens ne vom axa pe cresteri pentru cei care sunt, intr-adevar, saraci si care au nevoie, dar si pe un sistem de deduceri pentru cei care contribuie, a declarat, marti, la Antena 3, ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, informeaza AGERPRES.

“Noi avem in Programul de guvernare alta strategie (fata de alocatiile pentru copii, n.r.). Lucram, la ora actuala, la un proiect de lege (…) Daca va uitati in Programul de guvernare, o sa intelegeti despre ce este vorba. Ne axam mai mult pe cresteri pentru cei care sunt, intr-adevar, saraci si care au nevoie. Pe de alta parte, ne axam pe un sistem de deduceri pentru cei care contribuie.

Pentru ca aveti un copil, de exemplu, puteti sa va deduceti 1.600 de lei, o suma pe care altfel ati datora-o statului. Apoi sunt lectiile de balet, meditatiile scolare pe care iarasi puteti sa le deduceti, cu conditia, bineinteles, sa veniti cu factura. Asta inseamna ca nu vor mai fi meditatii la negru, nu vor mai fi niciun fel de cursuri de genul acesta fara sa existe o firma care sa taie chitanta… Deci, cu alte cuvinte, statul castiga pentru ca fiscalizeaza. Dvs. castigati, la randul dvs, pentru ca nu mai platiti acesti bani. Este destul de bine conturat acest lucru in Programul de guvernare”, a afirmat Vasilescu.

Ministrul Muncii a mentionat, totodata, ca parintii trebuie sa incurajeze copiii sa mearga la scoala, nu sa devina o afacere pentru acestia prin incasarea de ajutoare sociale.

“Daca va uitati pe Ordonanta de urgenta pe care am dat-o luna trecuta, combinam foarte mult tot ceea ce inseamna partea de social cu partea de educatie. De exemplu, daca un copil are 20 de absente la scoala, pierzi 50% din ajutorul social. Haideti sa terminam odata cu retragereea copiilor din clasa a IV-a de la scoala, care raman asistati toata viata lor. Daca nu ai minimum opt clase nu poti fi nici macar ucenic.

Sa incurajam parintii sa-si trimita copiii la scoala, inclusiv prin astfel de masuri. Din pacate, copilul devine o afacere pentru unele persoane. E bine ca familiile fac multi copii, creste natalitatea, dar trebuie sa ai grija de acesti copii, sa fie ingrijiti, sa-i trimiti la scoala, sa fie educati, sa aiba o meserie, nu sa devina asistati pe spinarea statului toata viata. Sa stiti ca sunt someri la a treia generatie in Romania. Nu vrem sa punem pe masa o suma pana nu avem si anumite conditionalitati”, a explicat Vasilescu.

Incepand din 5 iunie 2015, a intrat in vigoare legea prin care alocatia de stat pentru copii s-a dublat, de la 42 de lei la 84 de lei. Actul normativ a fost promulgat de catre presedintele Klaus Iohannis de Ziua Copilului, dupa ce, in luna mai, a fost aprobat de Parlament.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1