Vaslui: Referendum privind exploatarea gazelor de șist, pe 9 februarie 2014

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii locali din comuna vasluiana Puiești au hotarat marți, in unanimitate, ca pe data de 9 februarie 2014 sa fie organizat un referendum pentru consultarea populației privind explorarea gazelor de șist de catre compania americana Chevron, transmite Agerpres.

La ședința au fost prezenți 10 din cei 13 consilieri locali.

„Normal este ca populația sa fie consultata intr-o astfel de problema, de importanța majora pentru comunitate. Vom vedea ce vor decide cetațenii”, a declarat primarul comunei Puiești, Costel Moraru.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui a organizat, in cursul saptamanii trecute, o dezbatere pe tema gazelor de șist in comuna Puiești, unde compania Chevron vrea sa inceapa explorarea, dialogul fiind insa intrerupt de huiduielile și scandarile persoanelor care se opun proiectului.

La dezbaterea organizata in incinta Caminului Cultural din Puiești au participat cetațeni din zona, autoritați locale, dar și activiști ecologiști din mai multe orașe ale țarii. Reprezentanții APM au fost primiți cu huiduieli, iar dezbaterea a inceput in timp ce mai multe persoane scandau lozinci impotriva Chevron.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2