Vatican: De Pastele romano-catolic, papa Francisc a indemnat credinciosii sa traiasca pentru Dumnezeu, nu pentru lucrurile trecatoare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Papa Francisc a celebrat pentru credinciosii romano-catolici Vigilia Pascala, sambata noaptea, in Bazilica Sfantul Petru, cerand credinciosilor sa nu traiasca pentru lucruri trecatoare, cum ar fi bogatia sau succesul, ci pentru Dumnezeu, transmite Reuters, relateaza Agerpres.

In biserica intunecata, la inceputul celebrarii mesei pascale, papa a crestat pe o lumanare cifrele anului curent, 2019, precum si prima si ultima litera din alfabetul grecesc, Alpha si Omega, marcand semnificatia lui Dumnezeu ca inceput si sfarsit al tuturor lucrurilor.

Cu ocazia celui de-al saptele Paste de la alegerea sa ca papa, predica Sfantului Parinte s-a centrat in jurul relatarii biblice despre femeile care au mers la mormantul lui Iisus, pe care l-au gasit gol, iar piatra care astupa intrarea in mormant, data la o parte.

“Dumnezeu indeparteaza chiar si cele mai grele pietre care ne zdrobesc sperantele si asteptarile: moartea, pacatul, teama, tot ce-i lumesc”, a spus Papa Francisc.

“Exista o alta piatra care adesea astupa inima: piatra pacatului. Pacatul seduce. Promite lucruri usoare si rapide, prosperitate si succes, dar apoi lasa in urma doar singuratate si
moarte. Pacatul cauta viata printre morti si sensul vietii in lucrurile trecatoare”, a spus papa Francisc.

Suveranul pontif a adresat credinciosii urmatorul indemn: “Sa cerem harul de a nu ne lasa purtati de curent, de marea problemelor noastre; harul de a nu esua pe bancurile pacatului sau de a ne izbi de recifele deznadejdii si fricii”, potrivit dpa.

In timpul liturghiei, papa Francisc a conferit sacramentele botezului si confirmarii unui numar de opt credinciosi nou convertiti, provenind din Italia, Albania, Ecuador, Indonezia si Peru.

In duminica Pastelui, liderul spiritual in varsta de 82 de ani a celor 1.3 miliarde de credinciosi romano-catolici din intreaga lume va savarsi liturghia in Piata San Pietro si va citi traditionalul mesaj pascal “Urbi et Orbi” (cetatii si lumii).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1