Venetia in pericol sa-si piarda statutul de sit al Patrimoniului Mondial UNESCO

Reclame home 1
Reclame home 1

UNESCO ar trebui sa puna Venetia pe ‘lista neagra’ ca fiind in pericol sa-si piarda statutul de sit al Patrimonului Mondial, a declarat primarul orasului Luigi Brugnaro, a relatat dpa, titrat de Agerpres.

‘Vom scrie UNESCO si le vom spune: Domnilor, puneti-ne pe lista neagra!’, a declarat Luigi Brugnaro intr-un interviu acordat miercuri Radio24, intr-o reactie de nemultumire evidenta fata de guvernul italian, despre care el afirma ca blocheaza o solutie practica de limitare a traficului navelor de croaziera in Laguna Venetiana, asa cum a cerut UNESCO.

Luigi Brugnaro si-a exprimat nemultumirea in special fata de ministrul transporturilor, Danilo Toninelli, care este impotriva unui acord, incheiat in 2017 in timpul fostului guvern italian, de redirectionare a navelor de croaziera departe de Bazinul San Marco. Toninelli, care face parte din Miscarea Cinci Stele, sustine un plan mai radical de a interzice complet navele de croaziera in Laguna Venetiana. Cu un astfel de ministru, ‘spun UNESCO ca poate este mai bine sa ne puna pe o lista de monitorizare’, pentru ca ‘Venetia este in pericol si noi ne simtim in pericol’, a mai spus Luigi Brugnaro. Vasele de croaziera din Venetia au fost ani de zile o sursa de controversa.

Criticii spun ca navele uriase cu turisti sunt un pericol pentru mediu si contribuie la supraaglomerarea turistica; in schimb, aparatorii, intre care si Brugnaro, declara ca industria ofera locuri de munca. La inceputul acestei luni, un accident in care o nava cu turisti care trecea prin canalul Giudecca a lovit o ambarcatiune de mici dimensiuni, ranind patru persoane, a reinviat solicitarile pentru masuri mai dure impotriva navelor de croaziera.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole