Venezuela: Guvernul reduce durata zilei de lucru din cauza penelor de curent

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul venezuelean a anuntat duminica reducerea duratei zilei de lucru si suspendarea cursurilor in scoli din cauza numeroaselor pene de curent in intreaga tara, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Ziua de lucru in companiile private si in administratii se va incheia la orele 14:00, a declarat ministrul Comunicatiilor, Jorge Rodriguez pentru televiziunea publica. El a justificat aceasta decizie prin necesitatea „de a asigura continuitatea serviciului de distribuire a curentului electric”.

Noi demonstratii au avut loc duminica la Caracas pentru a protesta fata de numeroasele pene de curent care afecteaza Venezuela de la inceputul lunii martie. Unele dintre aceste manifestatii au fost suprimate de grupuri civile inarmate.

Presedintele Nicolas Maduro, care a atribuit aceste pene de curent unor acte de sabotaj, a dat unda verde organizatiilor civile care il sprijina sa intervina pentru reprimarea manifestantilor pe care ii acuza ca doresc inlaturarea sa de la putere.

Caracas si 20 din cele 23 de state venezuelene au ramas fara curent electric vineri seara, iar multe regiuni s-au confruntat sambata cu aceeasi situatie. Pene uriase de curent au afectat deja tara intre 7 si 14 martie precum si in perioada perioada 25 – 28 martie.

„Nu avem apa, lumina, internet, telefon, suntem rupti de lume, am ajuns la cea mai rea situatie pe care ne-o putem imagina”, a afirmat Joaquin Rodriguez, avocat in varsta de 54 de ani, care a participat la manifestatii in cartierul Los Palos Grandes din Caracas.

Presedintele venezuelean Nicolas Maduro a anuntat duminica intrarea in vigoare a unui plan de „rationalizare” a alimentarii cu energie electrica timp de o luna.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2