Venezuela: Maduro cere armatei sa fie pregatita in fata planurilor de ”invadare” ale lui Trump

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele venezuelean Nicolas Maduro le-a cerut miercuri fortelor armate sa fie pregatite, dupa aparitia unor informatii de presa in SUA conform carora presedintele american Donald Trump a luat in considerare vara trecuta posibilitatea de a invada Venezuela, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

„Nu puteti lasa garda jos nicio secunda, deoarece noi aparam cel mai esential drept obtinut de natiunea noastra in toata istoria, cel de a trai in pace”, a declarat Maduro in cadrul unei ceremonii militare.

Maduro a invocat informatii transmise de postul american de televiziune CNN, care citeaza un inalt responsabil al administratiei americane, conform carora Trump si-a intrebat consilierii de politica externa in august 2017, in cadrul unei reuniuni privind sanctiunile impuse Venezuelei de Washington, despre posibilitatea de invada aceasta tara.

Consilierii au respins cu fermitate aceasta idee, la fel si oficiali latino-americani cu care Trump a vorbit de asemenea, conform CNN.

Potrivit lui Maduro, chiar inainte ca Trump sa isi intrebe consilierii, responsabili ai opozitiei venezuelene s-au deplasat la Casa Alba.

„Este acest lucru o coincidenta? Nu, nu este o coincidenta”, a spus Maduro, adaugand ca aceste informatii de presa confirma convingerea ca Washingtonul ia in considerare un atac militar asupra Venezuelei pentru a pune mana pe rezervele sale de petrol.

„O interventie a puterii Statelor Unite nu va fi niciodata o solutie la problemele Venezuelei, niciodata. Insa fortele noastre armate au responsabilitatea de a fi pregatite sa apere teritoriul national”, a insistat el.

La randul sau, Diosdado Cabello, presedintele Adunarii Nationale Constituante care guverneaza Venezuela din august 2017, a anuntat o ancheta pentru ”tradare de patrie” impotriva unor opozanti care „au cerut o interventie militara”.

Trump a starnit furia Caracasului si controverse in America Latina evocand o „posibila optiune militara” in Venezuela, la 11 august 2017, intr-o discutie cu jurnalisti la clubul sau de golf din Bedminster, in New Jersey, unde era in vacanta. „Nicio actiune militara nu este prevazuta in viitorul apropiat”, a dat apoi asigurari Casa Alba.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2