Veniturile Google au urcat la 16 miliarde de dolari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Veniturile grupului american Google au crescut cu 22% in trimestrul doi din 2014, datorita majorarii cererii pentru mesaje publicitare online pe pietele internationale, transmite BBC citat de Agerpres.

In perioada aprilie-iunie 2014, veniturile au urcat la 16 miliarde de dolari, in timp ce profitul a crescut cu 6%, la 3,4 miliarde de dolari.

De asemenea, compania americana a anuntat ca directorul financiar Nikesh Arora va parasi Google pentru a se alatura companiei nipone SoftBank. Nikesh Arora, care a lucrat zece ani pentru Google, va fi temporar inlocuita cu Omid Kordestani, fost sef de vanzari al grupului american.

Joi, dupa inchiderea sedintei bursiere, actiunile Google au crescut cu aproape 1%.

Cheltuielile operationale au urcat in trimestrul doi din 2014 la 5,58 miliarde de dolari, de la 4,45 miliarde de dolari in perioada similara din 2013. Cheltuielile de capital s-au ridicat la 2,65 miliarde de dolari.

La 30 iunie 2014, Google avea 52.069 angajati, in crestere fata de 49.829 la 31 martie 2014.

Majoritatea veniturilor Google vin din afara SUA. La sfarsitul lunii martie rezervele de lichiditati tinute de Google peste hotare se ridicau la 34,5 miliarde de dolari, la care se adauga alte 25 de miliarde de dolari pastrate in SUA.

La fel ca si alte mari companii din sectorul tehnologiei, Google este criticat pentru ca isi tine lichiditatile peste hotare in ideea de a evita plata taxelor in SUA. De asemenea, politicienii din Marea Britanie si Franta au criticat si ei Google pentru ca evita sa plateasca taxe in tarile lor prin inregistrarea veniturilor in Irlanda, unde taxele platite de companii sunt mai mici.

In trimestrul doi din 2014, Google a beneficiat de pe urma unei cereri puternice din partea comerciantilor, dar si a cererii pentru mesaje publicitare online pe pietele internationale.

‘In sezonul sarbatorilor, un lucru a fost foarte clar: Internetul a devenit cu adevarat noua vitrina pentru cumparaturile de sarbatori’, a declarat directorul de operatiuni de la Google, Nikesh Arora.

Pe langa publicitate, Google vinde si continut si aplicatii mobile prin magazinul sau online Google Play, precum si o serie de echipamente hardware, cum ar fi ordinatoare Chromebook sau smartphone-uri si tablete Nexus.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2