septembrie 18, 2021

Veniturile trimestriale ale Microsoft au depăşit estimările, datorită avansului subsidiarei Azure

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Veniturile trimestriale ale Microsoft Corp au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, pe fondul creşterii afacerilor pe segmentul de cloud computing, gigantul tehnologic american beneficiind în continuare de trecerea la învăţarea online şi munca la domiciliu, transmit DPA şi Reuters, informează AGERPRES.

Pandemia de coronavirus a accelerat cererea pentru servicii de cloud computing, ajutând companii cum ar fi Microsoft, divizia de cloud a Amazon.com şi divizia Google Cloud a Alphabet să-şi majoreze câştigurile.

Veniturile Azure, subsidiara de cloud computing a Microsoft, au crescut cu 48% în trimestrul trei din 2020, faţă de un avans de 47% în precedentele trei luni, în timp ce analiştii estimau o expansiune de 43,45%.

Pe segmentul “Intelligent Cloud”, veniturile au urcat cu 20%, la 13 miliarde de dolari, în perioada iulie – septembrie 2020, analiştii previzionând venituri de 12,7 miliarde de dolari.

Veniturile companiei au urcat cu 12% în trimestrul trei, la 37,20 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 35,72 miliarde de dolari, în timp ce profitul net a ajuns la 13,89 miliarde de dolari, de la 10,68 miliarde de dolari.

La nivel global, Azure operează o reţea de peste 160.000 de mile de fibră optică, care înlesneşte conexiunile între miliarde de oameni din întreaga lume, a afirmat recent Tom Keane, vicepreşedinte Azure Global.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2