Verificari metrologice in pietele si targurile din mai multe localitati ale judetului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Biroul Roman de Metrologie Legala a initiat o actiune de control cu caracter permanent privind asigurarea exactitatii, a uniformitatii masurilor si legalitatea mijloacelor de masurare utilizate in piete agroalimentare, targuri si oboare, pentru masurari folosite in tranzactiile comerciale pentru determinarea maselor.

„La actiunile de control de pe raza de competenta a Serviciului Judetean de Metrologie Legala Maramures, participa si inspectori din alte Servicii Judetene de Metrologie Legala din structura Directiei Regionale de Metrologie Legala Cluj-Napoca, cu sprijinul personalului Laboratorului Regional din cadrul Directiei Regionale de Metrologie Legala Cluj-Napoca, autorizat sa efectueze verificari metrologice asupra mijloacelor de masurare care fac obiectul controlului, pentru testarea mijloacelor de masurare controlate.

In data de 26 octombrie s-a efectuat un control la operatorii economici din judetul Maramures, in localitatile Sighetu Marmatiei, Moisei, Borsa, Sacel si comunele limitrofe, in pietele agroalimentare, targuri si unitati de alimentatie publica. Pentru buna desfasurare a controlului, actiunea a fost sprijinita de reprezentantii Jandarmeriei Maramures, a Politiei Rurale Moisei, a Politiei Orasului Borsa si a Politiei Locale Sighetu Marmatiei.

Au fost controlati 26 agenti economici, au fost controlate 55 de mijloace de masurare si s-a intocmit un proces verbal de constatare a contraventiilor. Pentru nerespectarea prevederilor legale a fost aplicata o amenda in valoare totala de 5.000 lei”, se arata intr-un comunicat al Serviciului Judetean de Metrologie Legala Maramures

In perioada urmatoare se vor efectua controale in pietele agroalimentare, targurile si oboarele de pe raza teritoriului judetului Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole