VERIFICĂRI VACCINARE – Polițiștii maramureșeni se dotează cu telefoane și tablete

Reclame home 1
Reclame home 1

Sindicatul Europol atrgătea atenția, la finele lunii septembrie, cu privire la faptul că certificatele de vaccinare nu pot fi verificate de poliţişti. Asta deoarece poliţiştii de ordine publică nu au posibilitatea tehnică de a verifica autenticitatea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19 ale cetăţenilor. Mai mult, polițiștii, susțineau atunci sindicaliștii, nu au în dotare telefoane mobile sau tablete cu sistem de operare Android.

În Maramureș urmează să se achiziționeze astfel de dispozitive pe lângă cele existente deja. Potrivit unui răspuns transmis de Inspectoratul Județean de Poliție ziarului nostru, „IPJ Maramureș deține un număr de 136 de abonamente, iar verificările se pot efectua prin intermediului aplicației Check DCC. La nivelul Inspectoratului urmează să se achiziționeze în plus alte 68 de astfel de abonamente”.

Vă reamintim că polițiștii maramureșeni, alături de alte structuri ale statului, fac zilnic verificări în teren și se aplică sancțiuni celor prinși că nu respectă legislația privitoare la coronavirus.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole