Vernisaj: Flori de mina maramuresene expuse la Giurgiu

PNL

expozitie flori de mina giurgiuLa sfarsitul saptamanii trecute, Muzeul Judetean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare a inaugurat expozitia „Flori de mina maramuresene la Giurgiu”.

Astfel, dupa o munca de cateva saptamani si o zi de joi extenuanta, vineri 15 aprilie, la ora 10.30 a avut loc vernisajul acestei expozitii, asteptat cu mult interes de giurgiuveni.

Expozitia reprezinta un record frumos pentru Muzeul nostru, fiind cea de a 160-a expozitie organizata in cei 40 de ani de activitate (de la infiintarea in anul 1976 a Sectiei de Știinte Naturale in cadrul Muzeului Judetean Maramures). De asemenea, este cea de a 66-a expozitie organizata in tara, pe langa cele 51 la sediu si 43 in strainatate.

Expozitia cuprinde un numar de 83 de esantioane – flori de mina – din colectia Muzeului, selectate pe criterii de reprezentativitate, pentru a acoperii exploatarile miniere de la care provin, clasele sistematicii mineralogice si desigur specificitatea pieselor care au dat faima Muzeului nostru.

Piesele expuse vor putea fi admirate, de catre publicul giurgiuvean, dar si de turistii romani si straini aflati in tranzit prin municipiul port la Dunare pana la data de 20 iulie 2016. Ulterior acestei date expozitia este posibil sa poposeasca in spatiile expozitionale ale altor muzee din zona sudica a Romaniei sau la Muzeul din Ruse – Bulgaria”, se arata intr-o postare pe site-ul Muzeului de Mineralogie.

ZiarMM

Foto: Muzeul de Mineralogie Baia Mare (Facebook)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1