Vernisajul expozitiei “O arheologie a muntilor din Maramures”, la Muzeul Judetean de Istorie

Vernisajul expozitiei “O arheologie a muntilor din Maramures” va avea loc joi, 13 decembrie, ora 12.00, la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures.

Incepand cu anul 2012 si pana in prezent Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie din Baia Mare, in colaborare cu Institutul de Arheologie “Vasile Parvan” din Bucuresti a intreprins in Muntii Maramuresului (pasul Prislop si zonele invecinate) mai multe cercetari de suprafata, dar si mici sondaje de verificare cu scopul identificarii, inregistrarii si analizarii urmelor materiale din trecutul indepartat, dar si din cel recent sau contemporan, in vederea intelegerii semnificatiilor si ecosistemului muntilor din Maramures in diferite perioade istorice.

La aceasta fascinanta “aventura„ arheologica au participat alaturi de arheologi: Bogdan Bobina, Radu-Alexandru Dragoman, Dan Pop, Calin Achim Suteu, Radu Totoianu, Ionut Codrea, Ciprian Astalos, Marius Ardeleanu, Sorana Misca, Paula Mazare, Ancuta Ioana Bobina, Simone Reuß si numerosi voluntari pasionati de Munte si Arheologie in acelasi timp: Dragos Contiu, Vlad Sasaran, Zamfir Somcutean, Talida Roman, Patricia Taut, Bogdan Paclisan, Alina si Phillip Zander.

Finantarea proiectului a fost asigurata de Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie din Baia Mare. In campania din anul 2017, cazarea si masa voluntarilor a fost sustinuta financiar de Indflor Group Baia Mare.

Expozitia are menirea de a prezinta publicului rezultatele obtinute pana in clipa de fata.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1