Avertismentul FMI pentru autoritatile din Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

fmiFondul Monetar International (FMI) sustine ca adoptarea legii insolventei persoanelor fizice fara un studiu de impact adecvat si fara consultarea asociatiilor implicate ar putea sa nu-si atinga obiectivele si sa aiba un impact negativ pe piata financiara, informeaza ziare.com.

„FMI sustine eforturile autoritatilor de a promova o legislatie in domeniu, dar suntem profund ingrijorati ca adoptarea legii insolventei fara un studiu de impact adecvat, fara consultarea asociatiilor implicate, ar putea sa nu isi atinga obiectivele.

Daca nu este planificata cu atentie, bine structurata si bine implementata, o astfel de lege poate avea un impact negativ pe piata financiara”, se arata intr-o scrisoare a FMI transmisa ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu, si presedintelui Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Bogdan Ciuca.

FMI sfatuieste autoritatile sa inceapa adoptarea legii insolventei numai dupa un studiu de impact si dupa consultarea institutiilor de profil.

„Incurajam autoritatile sa se inspire din experienta tarilor, mai ales a tarilor din zona UE. Dorim sa ne exprimam temerea cu privirea la initiativele legislative discutate de parlament care urmaresc conversia din moneda straina in lei a imprumuturilor folosind cursul istoric, iar acest lucru ar putea supune riscului stabilitatea financiara a sistemului”, se precizeaza in scrisoarea FMI.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2