VESTE BUNĂ – Maramureșul va fi conectat rutier la Autostrada M49 din Ungaria

Șansă pentru Maramureș odată cu conectarea la autostrada M49 din Ungaria. În această săptămână a avut loc reunirea grupului de lucru româno-ungar pentru autostrăzi. La ședința de lucru care a avut loc la Satu Mare au participat proiectanții, contractorii și reprezentanți ai autorităților române și maghiare, respectiv președintele Consiliului Județean Satu Mare, Csaba Pataki, vicepreședintele Ioan Rus și prefectul Tamás Altfatter.

Pottivit CJ Satu Mare, subiectul principal al întâlnirii a fost noul punct de trecere a frontierei Oar-Csenger, respectiv conexiunea autostrăzii M49 (Ungaria) cu drumul expres Satu Mare-Oar (România). Noul punct de trecere a frontierei Oar – Csenger trebuie finalizat până în 2024, cu un total de 10 benzi care traversează frontiera și anume 4 benzi pentru traficul de marfă, 2 benzi pentru autobuze și 4 benzi pentru autoturisme. Odată cu construirea drumului de ocolire Satu Mare-Oar, experții preconizează o medie de peste 10.000 de persoane care vor tranzita această rută, ceea ce va fluidiza, în mod semnificativ, traficul în PTF Petrea, care, în momentul de față este cel mai aglomerat după punctele de trecere a frontierei de la Nădlac, precizează CJ Satu Mare.

Legat de acest drum expres care va ajunge la Autostrada M49, vorbim de 14,831 km, pentru luna noiembrie fiind preconizată finalizarea studiului de fezabilitate.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu