VESTE BUNĂ – Maramureșul va fi conectat rutier la Autostrada M49 din Ungaria

Reclame home 1
Reclame home 1

Șansă pentru Maramureș odată cu conectarea la autostrada M49 din Ungaria. În această săptămână a avut loc reunirea grupului de lucru româno-ungar pentru autostrăzi. La ședința de lucru care a avut loc la Satu Mare au participat proiectanții, contractorii și reprezentanți ai autorităților române și maghiare, respectiv președintele Consiliului Județean Satu Mare, Csaba Pataki, vicepreședintele Ioan Rus și prefectul Tamás Altfatter.

Pottivit CJ Satu Mare, subiectul principal al întâlnirii a fost noul punct de trecere a frontierei Oar-Csenger, respectiv conexiunea autostrăzii M49 (Ungaria) cu drumul expres Satu Mare-Oar (România). Noul punct de trecere a frontierei Oar – Csenger trebuie finalizat până în 2024, cu un total de 10 benzi care traversează frontiera și anume 4 benzi pentru traficul de marfă, 2 benzi pentru autobuze și 4 benzi pentru autoturisme. Odată cu construirea drumului de ocolire Satu Mare-Oar, experții preconizează o medie de peste 10.000 de persoane care vor tranzita această rută, ceea ce va fluidiza, în mod semnificativ, traficul în PTF Petrea, care, în momentul de față este cel mai aglomerat după punctele de trecere a frontierei de la Nădlac, precizează CJ Satu Mare.

Legat de acest drum expres care va ajunge la Autostrada M49, vorbim de 14,831 km, pentru luna noiembrie fiind preconizată finalizarea studiului de fezabilitate.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

  1. ROBERT

    Nahát…așa ceva !!! nu-mi vine sã cred …serios ???? pe bune ???? ne punem pe autostradã din MARAMUREȘ sã mergem spre ȚÃRILE CIVILIZATE ????? Oioioioioioiiii în ziua asta chefuiesc de bucurie , oare unde sã mai scriu ZIUA ASTA SPECIALÃ mult așteptatã ( cel puțin de mine )…cred cã și de alții !!! , sã nu mai strãbat sate și sãtulețe pîna la vamã din MARAMUREȘ cã mîncam o franzelã pînã ajungeam la vama PETEA + mai fãceai cunoștințã și cu AGENTUL MIHNEA dacã ai trecut liniuța de 50 și îți dãdea un cadou frumos pt acasã ! pe scurt așa …deci se poate ???? normal cã se poate dacã vrem ! și dacã punem banii unde trebuie ! și muuuuulte ar mai încãpea …dar mnoh… , mai vrem știri din astea bune , nu aveți fricã cã nu facem herpes pe gurã , ce e bun e bine primitã DOAMNE AJUTÃ !!!

    Reply
  2. Gina Felea Epilata

    Mai Flocea , tu nu vezi padurea de copaci sau capul tau face doar matreatza ?! Noi ne conectam , amu , ai intzeles ?!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2