Veste importantă pentru Sighetu Marmației, Cavnic și Ocna Șugatag. Ce a decis Guvernul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prin Hotărâre de Guvern, orașele Sighetu Marmației și Cavnic au primit statutul de stațiuni turistice de interes local, în timp ce comuna Ocna Șugatag a fost declarată stațiune turistică de interes național.

Secretarul de stat Ionel Bogdan declară că prin această decizie se va crea șansa de a atrage fonduri europene și de a dezvolta turismul în Maramureș.

”Comuna Ocna Șugatag a fost declarată, prin Hotărâre de Guvern, stațiune turistică de interes național, iar orașele Sighetu Marmației și Cavnic au primit statutul de stațiuni turistice de interes local.

Această decizie a Guvernului va avea un impact economic pozitiv, pe termen mediu și lung, creând șansa de a atrage fonduri europene și de a dezvolta turismul în Maramureș. Avem nevoie de investiții pentru a dezvolta infrastructura de turism, iar banii europeni sunt cea mai bună și eficientă sursă pentru a asigura finanțarea lucrărilor de care avem mare nevoie.

În baza atestării acestor localități ca stațiuni de interes național și local, investitorii vor putea accesa finanțări europene pentru construirea de structuri de primire turistice, fapt ce va contribui la creșterea numărului turiștilor și a veniturilor obținute din turism. De asemenea, dacă ne gândim la efectul multiplicator al turismului ȋn economie (construcții, agricultură, meșteșuguri, comerț, transporturi) constatăm că proiectele de dezvoltare a turismului ȋn localitățile atestate stațiuni turistice vor genera dezvoltare economică și creșterea calității vieții locuitorilor din acele zone.

Prin proiecte concrete ca acesta, care deschid calea investițiilor, vom putea face din turism o importantă sursă de venit pentru județul nostru și pentru maramureșeni”, a spus Ionel Bogdan.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2