“Vestele galbene”: Macron organizeaza marti o reuniune pentru o mare dezbatere

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele francez Emmanuel Macron se va intalni marti cu ministri si actori economici la Palatul Elysee pentru a organiza o mare dezbatere nationala anuntata ca parte a masurilor legate de criza asa-numitelor “veste galbene”, a declarat luni presedintia, informeaza AGERPRES.

Din acest motiv, seful statului francez si-a anulat deplasarea planificata la Biarritz pentru lansarea presedintiei franceze a G7. El va fi inlocuit de Jean-Yves Le Drian, ministrul afacerilor externe, a precizat presedintia, citata de France Presse.

Cu aceasta ocazie, Emmanuel Macron urma sa prezinte prioritatile diplomatice ale Frantei pentru 2019 in fata a 100 de ambasadori aflati in post la Paris.

Biarritz va gazdui summitul G7 intre 24 si 26 august 2019.

Intalnirea de marti are loc in timp ce modalitatile inca neclare de organizare a “marii dezbateri nationale” urmeaza sa fie cunoscute in timpul saptamanii.

Aceasta dezbatere, programata pana la 1 martie, urmeaza sa se bazeze pe primarii si sa abordeze patru teme majore (tranzitia ecologica, fiscalitatea, organizarea statului, precum si democratia si cetatenia – in care a fost introdusa imigratia).

Prim-ministrul Edouard Philippe s-a declarat in favoarea principiului unui referendum de initiativa cetateneasca (RIC), una dintre principalele revendicari ale “vestelor galbene”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1