Vesti bune: Aproape 90 de obiective culturale din Maramures primesc bani de la Guvern

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

89 de obiective culturale din judetul Maramures vor primi finantare in acest an de la Guvernul Romaniei, in urma proiectelor depuse de Consiliul Judetean si primariile din judet. In total, este vorba de aproximativ 5 milioane de lei.

Anuntul a fost facut de secretarul de stat in Ministerul Culturii, Paul Cotirlet, care s-a aflat miercuri, 24 ianuarie, in judetul Maramures, acesta afirmand ca prezenta lui aici s-a datorat numarului mare de proiecte depuse – 114.

Cele mai mari sume se vor duce catre reabilitarea Casei Memoriale George Pop de Basesti (foto) si a Casei Memoriale Ioan Mihaly de Apsa.

 

„O sa va spun ceva care o sa va socheze. Am venit aici obligati, obligati de numarul mare de proiecte depuse. Tin sa va atrag atentia ca judetul Maramures este primul loc la proiecte depuse ca numar, 114, din care pentru 89 din ele s-a solicitat sume de bani, toate au fost acceptate, iar la 25 ni s-a adus la cunostinta, fara a fi necesara o suma de bani.

Cele mai importante proiecte din judetul Maramures si cea mai importanta suma alocata este pentru restaurararea si reabilitarea casei George Pop de Basesti si restaurarea si reabilitarea Casei Memoriale Ioan Mihalyi de Apsa, fiecare cu o suma de un milion de lei”, a spus Paul Cotirlet, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Palatul Administrativ.

Prezent la conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, a spus ca „sunt finantari de care le-am asteptat de foarte multi ani”, adaugand ca la nivel de judet va exista in acest an o linie separata de finantare pentru proiectele culturale, inclusiv cele care vizeaza Centenarul.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole