Vesti bune pentru fermieri: APIA plateste subventii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat luni ca a inceput autorizarea la plata a femierilor care au solicitat, in cadrul Campaniei 2016, ajutoare nationale tranzitorii (ANTZ) si sprijin cuplat (SCZ) in sectorul zootehnic, urmand ca banii sa intre in conturile fermierilor peste trei zile, informeaza news.ro.

Potrivit datelor transmise de APIA, fermierii vor primi in total 108 milioane euro prin schema decuplata de productie in sectorul carne, ceea ce inseamna o subventie de 92,4 euro pe cap de animal.

In cazul schemei decuplate de productie in sectorul laptelui, crescatorii de animale vor primi in total aproape 30 milioane euro, ceea ce inseamna 19,2 euro/cap de animal.

APIA va acorda 54,69 milioane de euro pentru schema cuplata de productie, in cazul oilor si caprelor. Astfel, crescatorii de oi si capre vor primi o subventie de 5,5 euro pe cap de animal.

Plata ajutoarelor nationale tranzitorii si a sprijinului cuplat se efectueaza in lei la un curs de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrala Europeana la data de 30 septembrie 2016.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2