septembrie 22, 2021

UPDATE: Veteranul de razboi Ioan Andreica, felicitat la implinirea a 100 de ani (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE: Pe pagina de Facebook a Centrului Militar Judetean Maramures se precizeaza urmatoarele:

Asociatia Judeteana a Veteranilor de Razboi „Bogdan Voda” – Filiala Maramures si Centrul Militar Judetean Maramures l-au sarbatorit pe Mr. (rtr) Ioan Andreica, care a implinit 100 de ani, la 13 februarie 2019.

Mr. (rtr) Ioan Andreica, nascut pe 13 februarie 1919, la Sighetu Marmatiei, a intrat in al Doilea Razboi Mondial cu gradul de sergent major, fiind elev in Scoala Militara.

A luptat in razboi, ca tanchist, la Cotul Donului, dar si la Iasi, Tg. Frumos, Podu Iloaiei, Valea Muresului, Oarba de Mures, Turda, pe Valea Somesului, pe dealurile din Salaj, a continuat la Nyiregyhaza, Debrecen, Takay, Miskolc, Hron, Svolen, Praga, Bratislava si a incheiat razboiul la Schiseldorf, in Austria. A dezertat, in 1942, din Armata Ungara, ca sa lupte alaturi de romani si s-a lasat la vatra in 1946.

Prefectul Vasile Moldovan, conducerea Centrului Militar Judetean Maramures, generalul Haralambie Cacina, presedintele ANVR, filiala Maramures, alaturi de colegi l-au omagiat si felicitat pe maiorul in retragere Ioan Andreica, veteran de razboi, care astazi a implinit varsta de 100 de ani.

“Pronuntarea cuvantului veteran de razboi reprezinta un simbol, o pagina vie de istorie, dar inseamna si mostenirea transmisa generatiilor viitoare.

Ei sunt oamenii de la care invatam patriotismul si pe care ii cinstim ca eroi in viata. In semn de respect si pretuire, veteranului de razboi i-au fost oferite plachete, diplome, flori si cadouri, urari de multa sanatate si traditionalul La Multi Ani!”, se arata intr-o postare a Prefecturii Maramures pe reteaua de socializare Facebook.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2