Vezi aici, care sunt diferentele dintre gripa si raceala

Reclame home 1
Reclame home 1


Desi ambele sunt infectii respiratorii, simptomele difera putin si pot fi identificate. Numarul infectiilor respiratorii creste de la o zi la alta si este important sa stim daca avem o simpla raceala sau ne confruntam cu gripa. Simptomele in mare parte sunt comune, insa intensitatea lor difera, relateaza Digi24.

Gripa debuteaza brusc, la doua zile de la contactul cu omul bolnav, in timp ce in cazul virozei vorbim de o evolutie treptata.

Febra este comuna ambelor infectii, doar ca in cazul gripei temperatura depaseste 39 de grade Celsius.

Atunci cand se instaleaza gripa, apar automat si dureri musculare pronuntate, care il tintuiesc la pat pe bolnav, iar slabiciunea intregului organism poate dura si pana la trei saptamani.

Frisoanele, oboseala si tusea frecventa si severa sunt semne clare ca virusul gripal s-a instalat in organism, in timp ce in cazul unei raceli ne vom confrunta cu frisoane rare si tuse productiva. Stranutul si nasul congestionat diferentiaza tipurile de virusi. In cazul racelii, acestea apar, in cazul gripei nu.

Durerile de cap se manifesta in ambele situatii, doar ca in cazul gripei sunt mai intense.

Putem lupta impotriva acestor virusi. Medicii spun ca in continuare cea mai sigura arma ramane vaccinul antigripal. De asemenea, este important sa evitam aglomeratiile pe cat posibil, sa purtam o masca de protectie pe fata, sa respectam igiena si sa consumam vitamina C. In acest caz sunt recomandate in special citricele. In ceea ce ii priveste pe copii, o categorie vulnerabila, in cazul lor trebuie sa se faca un triaj epidemiologic in scoli, iar cei bolnavi trebuie tinuti acasa.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole