Vezi bilantul Jandarmeriei Maramures in 2015

jandarmi 2Anul 2015 a reprezentat pentru Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures o perioada de tranzitie si adaptare actional – institutionala determinata de dinamica fenomenelor social – politice, concomitent cu eficientizarea activitatilor si misiunilor destinate cresterii gradului de siguranta al cetatenilor, se arata intr-un raport al IJJ Maramures.

Activitatea desfasurata a avut la baza directiile de actiune si obiectivele fundamentale stabilite prin „Programul de guvernare 2013-2016”, „Planul Strategic Institutional al Ministerului Afacerilor Interne pentru perioada 2014 – 2016”, „Planul de management al Jandarmeriei Romane pentru anul 2015”  si „Planul de management/actiuni al Inspectoratului Judetean de Jandarmi „Pintea Viteazul” Maramures  pentru anul 2015”.

In perioada evaluata, activitatea desfasurata de catre structurile de ordine publica ale inspectoratului s-a materializat in executarea a 7.588 misiuni specifice cu un efectiv total de 27.013 jandarmi.

Inspectoratul a desfasurat in perioada analizata, un numar de 471 misiuni de asigurare a ordinii publice, similar cu anul 2014.

Asigurarea unei reactii imediate si oportune in situatii deosebite a constituit o prioritate a structurilor de ordine publica din cadrul inspectoratului, in acest sens fiind executate 247 actiuni de restabilire a ordinii publice, constand in 112 interventii pentru aplanarea unor conflicte, 112 interventii la alte solicitari si 23 interventii de salvare-evacuare a unor persoane care au suferit accidente ori s-au aflat in dificultate in zonele montane.

Pe timpul executarii acestor misiuni au fost constatate 11 fapte de natura penala savarsite de 13 faptuitori, aplicate 351 sanctiuni contraventionale si au fost ridicate bunuri in vederea confiscarii.

Inspectoratul a actionat pro-activ in misiunea de participare la mentinerea ordinii publice, reevaluandu-se, in cooperare cu Inspectoratul de Politie Judetean Maramures, dispozitivele permanente de siguranta publica si realizandu-se o dimensionare corespunzatoare a acestora pentru acoperirea eficienta a zonelor, in vederea prevenirii evenimentelor si descurajarii elementelor infractionale, cu precadere in zonele aglomerate si cele turistice, in raport cu dinamica elementelor situatiei operative.

Astfel inspectoratul a participat, pe segmentul de mentinere a ordinii si sigurantei publice, la executarea a 5.270 misiuni de mentinere a ordinii publice cu un total de 16.733 jandarmi.

Pe timpul executarii misiunilor de mentinere a ordinii publice au fost constatate 310 (din care 20 de catre jandarmi) fapte de natura penala savarsite de 333 faptuitori (din care 33 de catre jandarmi), s-a identificat un urmarit national, s-au aplicat 3.348 sanctiuni contraventionale si s-au  ridicat  bunuri in vederea confiscarii.

Pentru cresterea sigurantei in zona institutiilor de invatamant preuniversitar, au fost desfasurate 108 actiuni in colaborare cu reprezentantii acestora, cu un efectiv de 448 jandarmi.

Posturile de jandarmi montane au executat independent 1.358 misiuni specifice de mentinere a ordinii publice insumand 1.732 patrule de jandarmi in statiunile montane Borsa, Mogosa – Suior, Cavnic si Valea Vaserului, cu un total de 3.520 jandarmi, desfasurand activitati de informare si indrumare a turistilor, de prevenire a producerii accidentelor pe traseele turistice adiacente si in zona locurilor de agrement, dar si 23  actiuni de salvare, ocazie cu care au fost evacuate/salvate 81 persoane care au suferit accidente ori s-au aflat in dificultate in zonele montane.

In aceasta perioada, in conformitate cu prevederile C.p.p., personalul inspectoratului si-a adus contributia la prevenirea si combaterea infractionalitatii in zona de competenta, prin constatarea si intocmirea actelor de constatare pentru 60 (56 in anul 2014) fapte de natura penala savarsite de 68 (62 in anul 2014) faptuitori, asigurand predarea catre organele competente a unui numar de 42 (47 in anul 2014) dosare, consideram ca diferenta fata de anul trecut consta in calitate si accentul pus pe misiunile proprii. In cadrul misiunilor de mentinere a ordinii publice in sistem integrat, in perioada analizata, personalul inspectoratului a participat la constatarea unui numar de 294 fapte de natura penala savarsite de 302 faptuitori.

Ca urmare a activitatilor specifice executate de catre structurile operative, a fost retinuta si predata organelor competente, o persoana data in urmarire nationala si o persoana data in urmarire internationala.

Pe linia activitatilor criminalistice din totalul celor 42 de dosare cu acte de constatare intocmite au fost efectuate activitati specifice in cadrul a 30 de infractiuni, fiind intocmite un numar de 21 planse fotografice.

Au fost executate un numar de 983 mandate de aducere (+16% fata de anul 2014) pe raza a 19 localitati cu 1.099 jandarmi (+20% fata de anul 2014). Pe timpul acestor misiuni, nu au fost inregistrate sanctiuni judiciare pentru neexecutarea mandatelor de aducere a persoanei. Activitatea genereaza cheltuieli, care in prezent nu sunt recuperate de la cei implicati.

In perioada de referinta s-au desfasurat 184 activitati preventiv – educative si de informare, sub coordonarea Prefecturii Maramures in principal la institutiile de invatamant preuniversitar si cu ocazia desfasurarii unor competitii sportive.

De asemenea, structurile specializate de paza si protectie institutionala au aplicat 111 sanctiuni contraventionale.

Din analizele efectuate pe linia desfasurarii activitatilor de cooperare/colaborare au fost planificate si executate 627 actiuni comune. Pe linia situatiilor de urgenta, in perioada analizata, inspectoratul a participat la exercitii comune de pregatire si la un numar de 10 misiuni de interventie, cu un efectiv total de 62 de jandarmi.

ZiarMM

jandarmi

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1