Vezi cu cat se maresc amenzile pentru soferii care conduc bauti si nu acorda prioritate pietonilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Soferii care vor conduce sub influenta bauturilor alcoolice, nu vor acorda prioritate pietonilor sau vor depasi viteza maxima admisa vor plati amenzi mai mari, cuprinse intre 1.575 de lei si 7.500 de lei, insemnand valori de 21 pana la 100 de puncte, cu posibilitatea achitarii a jumatate din minimul sanctiunii in termen de doua zile lucratoare, au precizat oficiali ai Directiei Politiei Rutiere.

Modificarile in ceea ce priveste valoarea amenzilor sunt prevazute in proiectul de lege care completeaza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si care a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

Concret, amenzile pentru soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice, nu acorda prioritate pietonilor sau depasesc viteza maxima admisa vor fi trecute de la clasele II si IV la clasa a V-a de sanctiuni, concomitent cu suspendarea permisului pe o perioada de patru luni.

Daca pana acum soferii care conduceau sub influenta bauturilor alcoolice si cei care depaseau viteza legala plateau amenzi cuprinse intre 675 de lei si 1.500 de lei, insemnand valori intre 9 si 20 de puncte amenda, echivalentul clasei a IV-a de sanctiuni, imediat ce legea privind completarea ordonantei referitoare la circulatia pe drumurile publice va intra in vigoare, vor plati amenzi de la 1.575 de lei la 7.500 de lei.

De asemenea, pentru conducatorii auto care depasesc cu peste 60 de km/h limita maxima prevazuta pentru sectorul respectiv de drum, amenzile sunt cele mentionate mai sus, care se incadreaza la clasa a V-a de sanctiuni. Totusi, se pastreaza si prevederea conform careia soferii primesc sanctiuni pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum, iar acestia nu sunt amendati conform noilor reguli, pastrandu-se amenzile vechi, intre 9 si 20 de puncte. Astfel, cei care vor depasi doar cu 10 km/h viteza maxima admisa de 50km/h vor fi sanctionati dupa regulile vechi.

Pentru soferii care nu acorda prioritate pietonilor, in prezent amenzile sunt incadrate la clasa a II-a de sanctiuni, adica de 4 sau 5 puncte, insemnand 300, respectiv 375 de lei. Cand va intra in vigoare legea care modifica ordonanta privind circulatia pe drumurile publice, conducatorii auto care nu acorda prioritate pietonilor vor fi aspru sanctionati, la fel ca si cei care conduc sub influenta bauturilor alcoolice sau depasesc viteza maxima admisa, transmite Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *