Vezi cum a fost la concertul de muzica clasica de la Catedrala Ortodoxa (FOTO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Concertul de Anul Nou oferit de Primaria Baia Mare si Consiliul Local s-a dovedit a avea un real succes, la fel ca in anii trecuti. Astfel, pentru al treilea an la rand, baimarenii au avut ocazia sa simta putin din atmosfera vieneza din perioada sarbatorilor de iarna, intrucat a devenit o obisnuinta ca in prima zi a Noului An, Catedrala Episcopala Ortodoxa “Sfanta Treime” sa aiba parte de muzica de opera.

Subsolul Catedralei s-a dovedit a fi neincapator pentru baimarenii iubitori de muzica clasica prezenti la eveniment, aplauzele necontenind a se auzi dupa fiecare arie interpretata. Acest lucru confirma ca a fost un eveniment de exceptie, iar baimarenii de toate varstele l-au apreciat, indiferent daca sunt cunoscatori ai muzicii clasice sau nu.

Minunatul concert sustinut de Opera Group Project din Cluj Napoca, cu participarea sopranei baimarene Natalia Buciuman, a sopranei satmarene Nicoleta Ardelean si a tenorului Cosmin Ifrim, a adus arii ai cunoscutilor compozitori straini Giacomo Puccini, Johann Strauss, Piotr Ilici Ceaikovski, dar si a compozitorului roman Mugurel Scutareanu.

La concertul care a durat putin peste doua ore au fost prezenti oameni de vaza ai orasului precum si fete bisericesti din cadrul Episcopiei Ortodoxe, dar si Greco-Catolice.

Marsul lui Radetzky de Johann Strauss-tatal a incheiat concertul, generand ropote de aplauze, publicul fiind ajutat de dirijorul Adrian Morar pentru a tine ritmul cu melodia.

Raluca OSZ

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. Vasile Tivadar

  A fost extraordinar acest concert!. Dar oare nu ar fi sunat mai bine intr-o sala de concerte adevarata. Căldura si lipsa de aer dar mai ales a căilor de acces mi-au dat emotii. E un pic blasfemic expunerea unei orchestre cu spatele la altar unde cred ca se pastrează sfintele cuminecături.
  Deci Biserica trebuie să rămână pentru servicii religioase şi mai puţin evenimentelor laice.

  Reply
  1. Doran

   Sunteti primul care indrazneste sa posteze o opinie indrazneata cu privire la desacralizarea spatiului eclezial. Atunci cand ansamblistii canta cu spatele (curul) la icoanele imparatesti, putem presupune eliminarea lui Hristos si a Preacuratei Fecioare din spatiul considerat sacru, in favoarea fuduliei incoronate.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *