Vezi masurile dispuse in cadrul sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

sedinta cjsu 2Miercuri, 24 februarie, la Palatul Administrativ, a avut loc o noua intalnire a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures. A fost aprobata ordinea de zi, care a cuprins patru puncte:

1. Avand in vedere cazurile de gripa porcina semnalate in Ucraina, in apropierea granitei cu Romania, s-a aprobat „Programul judetean pentru prevenirea, supravegherea si controlul gripei”. In Maramures nu a fost semnalat niciun caz de imbolnavire cu virusul AH1N1.

2. Luand in considerare avertizarile hidrometeorologice care vor urma in perioada imediat urmatoare, si avand in vedere si sezonul ploios din perioada 15 februarie – 30 aprilie, a fost analizat gradul de pregatire a autoritatilor locale si judetene pentru interventie in caz de inundatii. In urma analizei, a fost aprobat “Planul de masuri pentru prevenirea inundatiilor in perioada 01.03.2016 -30.04.2016”.

3. Se constata, mai ales in perioadele ploioase, un real pericol de dislocare a malului drept al raului Tomnatic, riscul fiind de izolare a circa 140 de gospodarii din comuna Repedea. Pentru rezolvarea situatiei, este necesara demolarea unui pod de beton armat monolit construit in anii 60, existand riscul de inundatii. Totodata, este necesara executarea de lucrari pentru regularizarea si protejarea malului pe o lungime de 83 metri pe ambele maluri, in zona podului. Pentru acest scop, CJSU va inainta o cerere Consiliului Judetean Maramures in vederea alocarii de fonduri.

4. Prin adresa Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor din data de 22 februarie 2016, intocmita in baza Ordinului comun al ministrului mediului si padurilor si al ministrului administratiei si internelor, se solicita comitetelor locale pentru situatii de urgenta realizarea lucrarilor pentru indepartarea depozitelor de deseuri si de material lemnos de pe albiile si cursurile de apa, cu deosebire din sectiunile de scurgere ale podurilor si podetelor. Urmeaza a fi implementat, in perioada 1 martie – 15 aprilie 2016, programul actiunii de verificare a modului in care au fost salubrizate cursurile de apa si intretinute santurile si rigolele din localitati, pentru asigurarea sectiunii de scurgere a apelor mari.

ZiarMM

sedinta cjsu

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2