Viața în Romania e tot mai scumpă. Care alimente s-au scumpit cel mai mult anul trecut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Viața în Romania este tot mai scumpă. Rata inflației aferentă lunii decembrie a anului 2022 a fost de peste 16%, mai exact produsele s-au scumpit în medie cu 16 procente. Datele Direcției Județene de Statistică arată că cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la alimente, unde prețurile au crescut în medie cu 22%.

„Pentru sortimentul de mărfuri alimentare am avut o inflație de 22,95%, pentru mărfurile nealimentare am avut o inflație de 14,95 procente, iar la servicii o inflație de 9,78%. Rata medie a inflației lunare pentru tot anul 2022 a fost de peste 1%, adică în medie lunar prețurile au crescut pentru toate sortimentele de mărfuri alimentare, nealimentare și servicii cu 1,3%. Avem prețuri mai mari, peste medie, la zahăr, untul s-a scumpit și el, uleiul, margarina, ouăle s-au scumpit cu peste 35 de procente, cartofii, faina, branza, laptele de vacă. Cel mai puțin s-a scumpit mierea de albină, berea, băuturile alcoolice. La mărfurile nealimentare, energia electrică a avut o scumpire de 45,14%, gazele – 35,73% și 20,10% la energia termică”, ne spune Marius Pop, de la Direcția de Statistică Maramureș.

Acesta a mai spus că medicamentele s-au scumpit cu 5,78%. La servicii, cele mai mari scumpiri înregistrate au fost la CFR, apoi serviciile de apă-canal-salubritate, transportul aerian, transportul rutier, restaurante-cafenele-cantine, reparații auto-foto etc

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole