Vicele Gionii Moldovan rescrie istoria. A inceput cu Pactul “Ribbentrov – Molotop” (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Moto:

Badea Ion avea o martoaga jerpelita, vai de capul ei. Se gandeste sa mearga cu ea la targ. La un moment dat apare un om si il intreaba:
Bade, ce-i cu calul asta, ca nu arata tare bine?
Apai, ii cam bolnav.
E bolnav?! Da trage cat de cat la caruta?
Nu trage.
Da la plug ii bun?
Deloc!
O fi bun de prasila?
Nici pe departe!
Si atunci de ce l-ai adus la targ?
Ca sa-l fac de rusine!

Momente grele pentru vicepresedintele Consiliului Judetean, George Moldovan, tocmai la momentul aniversar al implinirii celor 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania. Prezent in cadrul unui eveniment marcat prin tinerea de alocutiuni in holul institutiei, Moldovan a fost cel care a dat citire unui act simbolic legat de sustinerea unirii din nou a celor doua teritorii. Nu stim daca l-a fortat cineva pe Moldovan sa reprezinte Consiliul Judetean la acel eveniment sau s-a tras la sorti cine sa rosteasca spiciurile, cert este ca interventia l-a traumatizat atat de tare, incat vicele l-a depasit la balbaieli (daca va puteti imagina) pana si pe prefect, un alt Moldovan, de altfel.

Incapabil sa citeasca fluent doua fraze, Gionii, asa cum este el alintat de colegi, a aratat ca nici la exprimarea libera nu sta mai bine. In introducerea sa, referindu-se la latura istorica a momentului, vicele a incercat sa ne convinga (fara succes, din pacate) ca stapaneste foarte bine subiectul, fiind ancorat in evenimentele ce au dus la separarea Basarabiei de teritoriile romanesti, in 1940. Cineva i-a soptit inainte cateva nume si date, pe care Moldovan nu le-a memorat foarte bine, cei de fata afland in premiera ca Romania a fost „vaduvita” de teritoriul sau de dincolo de Prut, incepand cu anul 1939, desi istoria ne spune ca sovieticii au anexat Basarabia in 1940.

Emotiile si-au spus cuvantul si cand a venit vorba de numele ministrilor de externe care au semnat un tratat de neagresiune intre Germania si Uniunea Sovietica, in 1939. Facand referire la acestia, Gionii l-a botezat in prima faza pe ministrul german, asistenta afland, tot in premiera, de pactul Ribbentrov – Molotov. Ca nu a fost o scapare de o litera ne arata a doua sa interventie pe subiect. Citind (retinem, CITIND) simbolica declaratie, vicele a ajuns si la actul amintit anterior, moment in care a realizat ca unul dintre nume se incheie cu litera P. Foarte mirat de acest fapt, a dorit sa indrepte eroarea anterioara, numai ca nu i-a iesit nici de data asta, tot ce a reusit sa faca a fost sa il boteze si pe ministrul rus. Astfel, tratatul secret a luat o noua dimensiune, devenind pactul Ribbentrov – Molotop.

Pe viitor, sugeram conducerii institutiei sa nu il mai chinuie in halul acesta pe vicele Moldovan, mai ales ca vorbim de o anume prestanta ceruta de astfel de momente. Este inadmisibil ca imaginea Maramuresului, in contextul Centenarului Marii Uniri, sa fie facuta praf de discursuri balbaite si lectii de istorie sfertodocte invatate pe buldozer. Astfel de iesiri publice, pline de gesturi ezitante, menite a starni umorul, nu pot caracteriza administratia unui judet. De altfel, din partea compartimentului de specialitate al Consiliului Judetean se impune o verificare prealabila riguroasa a discursurilor rostite de anumiti oficiali ai institutiei, interventii precum cea a lui George Moldovan aratand ca exprimarea libera poate derapa in penibil.

ZiarMM

PS: Sa ii transmita cineva ca numele autorului citatului sau preferat de pe citatepedia.ro se scrie Honore de Balzac, nu Honnore de Balzac. Am fi curiosi insa, cum l-ar citi Moldovanul, in ambele variante…

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Danny

    Lamentabila prestatia vicepresedintelui Consiliului judetean Maramures.Acesta este rezultatul algoritmului politic,al negocierilor pentru functii in CJ si nu numai.Sunt promovati indivizi fara valoare,care nu au nici cele mai elementare notiuni de cultura generala si stâlcesc la modul ilar limba romana.Astfel de specimene au ajuns sa ia decizii la nivel judetean.Ce exemplu sunt acesti inculti pentru comunitate si in mod special pentru tineri,elevi ,studenti etc?!. Din pacate ,la ora actuala ,in spectrul politic si administrativ au ajuns persoane fara competenta profesionala ,administrativa,juridica etc,care nu reusesc sa-si expuna ideile in mod coerent si corect din punct de vedere gramatical s ievident logic.Sa speram ca la alegerile viitoare ,electoratul sa fie mai vigilent si sa voteze in cunostinta de cauza.Dar,pana atunci ,,dormim cum ne-am asternut “

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2