Vicepremierul italian Matteo Salvini nu este sigur ca Uniunea Europeana va mai exista in 2019

Reclame home 1
Reclame home 1

Uniunea Europeana se confrunta cu o criza existentiala si s-ar putea destrama in urmatoarele 12 luni, a declarat miercuri, intr-un interviu aparut in engleza, controversatul ministru de interne si vicepremier italian Matteo Salvini, relateaza dpa, informeaza AGERPRES.

Intr-un interviu pentru revista germana Der Spiegel, Salvini a spus ca summitul din aceasta saptamana de la Bruxelles, care cel mai probabil va fi dominat de dispute privind migratia si bugetul, va expune faptul ca blocul comunitar “este mai divizat ca oricand”.

“In urmatoarele luni, se va decide daca Europa are in continuare un viitor in forma sa actuala sau daca intreaga chestie a devenit futila”, a spus el.

“Nu e vorba doar de bugetul pentru urmatorii sapte ani. Anul viitor vor avea loc si noi alegeri pentru Parlamentul European. Intr-un an, vom vedea daca Europa unita va mai exista sau nu”, a adaugat el.

Salvini conduce partidul de extrema-dreapta Liga, iar printre aliatii sai europeni se numara premierul ungar autoritar Viktor Orban, lidera de extrema-dreapta franceza Marine Le Pen si partidul german anti-UE Alternativa pentru Germania.

Un avans al acestor partide la alegerile pentru Parlamentul European, in detrimentul grupurilor politice mainstream precum social-democratii (PES) si conservatorii (PPE), ar determina o realiniere majora in politicile UE.

In interviul pentru Der Spiegel, Salvini a mai spus ca isi doreste ca organizatiile neguvernamentale sa nu mai salveze migranti care traverseaza Mediterana, deoarece “ele ii sprijina pe traficantii de migranti si stimuleaza riscul de a incerca astfel de traversari”.

Activitatile de salvare, a sugerat el, ar trebui in schimb desfasurate de “garzile de coasta ale Libiei, Tunisiei si Egiptului”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2