Vicepresedintele american: Washingtonul vrea reglementarea pasnica a crizei nord-coreene, dar Phenianul nu trebuie sa subestimeze SUA

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vicepresedintele american Mike Pence a afirmat joi ca SUA urmaresc desfiintarea pasnica a programului nuclear al Coreei de Nord, dar a avertizat Phenianul sa nu subestimeze puterea militara sau determinarea Americii, relateaza Reuters si AFP, informeaza AGERPRES.

“Fortele noastre sunt pregatite si natiunea noastra este hotarata”, a declarat Pence intr-un discurs in fata soldatilor americani de la baza aeriana Yokota din Japonia.

Statele Unite “vor cauta intotdeauna pacea, ne vom zbate pentru un viitor mai bun, dar voi, instrumentele puterii americane, stiti si le aratati si adversarilor nostri care sunt toate optiunile de pe masa”, a spus vicepresedintele SUA.

Orice atac, inclusiv “utilizarea armei nucleare”, va primi un “raspuns rapid, zdrobitor si eficace”, a dat asigurari Pence.

Miercuri, vicepresedintele american i-a dat asigurari premierului nipon Shinzo Abe ca Washingtonul sta “umar la umar” cu Japonia si alti aliati in efortul de a atinge obiectivul denuclearizarii Coreei de Nord si a anuntat ca Washingtonul se pregateste sa faca publice “cele mai dure” sanctiuni economice de pana acum impotriva Coreei de Nord.

Pence, care si-a inceput marti vizita in Japonia, se va deplasa joi in Coreea de Sud pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna de la Pyeongchang, localitate situata la doar circa 80 de km de granita cu Coreea de Nord.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *