Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Vlad Durus, in vizita la Washington

Reclame home 1
Reclame home 1

La invitatia Departamentului de Stat al SUA, mai multi parlamentari romani iau parte zilele acestea la Washington la un training despre anticoruptie si transparentizare. Cheltuielile au fost suportate integral de statul american. Printre cei invitati se afla si vicepresedintele Camerei Deputatilor, parlamentarul maramuresean Vlad Emanuel Durus.

Una dintre intalnirile cuprinse in program a avut loc in Indianapolis, capitala Statului Indiana. Orasul are o populatie de peste 870.000 de locuitori si un buget de 1,2 miliarde de dolari. La discutii au participat trezorierul statului Indiana, consilieri locali si responsabilii financiari aflati in subordinea primarului.

„Organizarea administrativa este extraordinara. Cetateanul este implicat in tot ce inseamna cheltuirea banului public. Trezorierul statului este ales de populatie, nu numit de partide. Sunt comisii de etica in toate institutiile, formate din cate un reprezentant al fiecarui partid si din civili. Primaria este obligata prin lege sa faca anual un audit intern si unul extern.

Cheltuirea banului public este sfanta. Se da socoteala pentru fiecare cent. La noi Curtea de Conturi e controlata politic, directiile de finante la fel, seful trezoreriei este acceptat cu voia partidului. In aceste conditii, din start planeaza suspiciuni in ceea ce priveste seriozitatea rapoartelor de control. Romania are de invatat mult in ceea ce priveste transparenta si controlul banului public. Cand vom avea aceste instrumente independente de control, vom avea costuri corecte la constructia de autostrazi, scoli, spitale, achizitii”, a spus vicepresedintele Camerei Deputatilor, Vlad Emanuel Durus.

Biroul comunicare, cabinet parlamentar Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole