Viceprimarul Niculescu Tagarlas: Reducerea pretului apei e obligatorie. Ne folosim de toate parghiile legale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In repetate randuri, edilii mai vechi sau mai noi ai urbei au promis baimarenilor rezolvarea cu prioritate a unei probleme cu care acestia se confrunta in marea lor majoritate: pretul exorbitant al apei. De fiecare data, insa, oamenii au ramas doar cu promisiunile de dinaintea alegerilor. Autoritatile locale au abordat alte subiecte, venind cu alte iluzii, pasand chestiunea pretului apei intr-o zona incerta, lasand tot pe spatele abonatilor VITAL povara platii apei consumate. Explicatia: un contract pagubos incheiat acum multi ani si o legislatie prea rigida pentru a veni in sprijinul consumatorilor.

In prezent, la nivelul conducerii Primariei Baia Mare, responsabil cu coordonarea activitatii VITAL este viceprimarul Cristian Niculescu Tagarlas. Acesta declara ca afirmatiile privind reducerea pretului la apa nu sunt fara acoperire, insa pana acum implicarea autoritatilor locale vizavi de aceasta problema a fost limitata. Niculescu Tagarlas spune ca, alaturi de Consiliul Judetean Maramures, a solicitat Guvernului Romaniei un raspuns ferm in privinta modului de aplicare a legii atunci cand se opereaza reducerea tarifului la apa.

„Reducerea pretului la apa este obligatorie. In prima faza, sunt vizate persoanele cu venituri mici, in acest sens comunicand institutional cu presedintele Consiliului Judetean Maramures, in vederea clarificarii cadrului legal in care putem avea reducerea pretului la apa. Trebuie sa vedem care este pozitia oficiala a Guvernului Romaniei in aceasta privinta, avand in vedere faptul ca actul normativ ce reglementeaza reducerea pretului la apa pentru populatie nu cuprinde si normele de aplicare. Vom vedea ce solutie adoptam, in functie de raspunsul Executivului. Existand deja cadru legal, cu siguranta vom avea si rezolvarea”, precizeaza viceprimarul liberal.

Acesta mai afirma ca o alta prioritate legata de VITAL o reprezinta si reducerea cheltuielilor aferente personalului, in opinia sa, organigrama fiind mult prea stufoasa pentru necesitatile actuale ale societatii.

„Cheltuielile cu personalul din actuala organigrama sunt o problema. In baza unui audit competent realizat, trebuie vazut ce posturi mentinem si pe care le desfiintam. Iar aceasta chestiune trebuie legata de prima, pentru ca eficientizarea costului apei depinde si de salariile date unor functionari care nu isi justifica salariile mari prin munca prestata. Mentionez ca nu discutam decat de personalul TESA, fara a afecta activitatea de servicii prestate de VITAL.

Din punctul meu de vedere, organigrama a fost supradimensionata in mod artificial, tocmai pentru ca unele persoane sa isi regaseasca un post caldut acolo. Insa acest lucru trebuie sa inceteze, banii baimarenilor fiind mai importanti decat favorurile acordate unora sau altora”, conchide Tagarlas.

Viceprimarul baimarean tine sa mai sa precizeze ca pentru eficientizarea activitatii VITAL, mizeaza pe o receptivitate a conducerii societatii fata de problemele intampinate, asa cum s-a intamplat si pana acum.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

10 Comments

 1. Stefan

  hahahahaha. Gasca de acolo e greu de spart, sunt pilele lui Anghel si Chereches si a tuturor fostilor parlamentari. Uitati-va pe lista cu salariati si veti intelege. Spor dnu avocat, pe ei si pe mama lor

  Reply
 2. Ionel

  De la venirea directoarei Bancos la Vital angajarile au continuat si continua si acum, angajatii cu vechime sunt dati afara pentru a face loc noilor privilegiati.

  Printre cei angajati se numara nora si cumnata acesteia, plus vreo trei persoane venite de la BCR de unde au luat plati compensatorii, ca doar banii nu strica din moment ce ne angajam la Vital si reunim in acest mod vechea La Famiglia. Vom reveni cu noi detalii picante!”, ne scrie unul dintre cititorii nostri. De atunci s-a mai angajat si fostul primar de Baia Sprie, Dorin Pasca si multi, multi altii…….

  Reply
 3. Dobasu

  Spune zau si lasa vrajeala.In 2016 si 2017 la fiecare palmas s-au angajat 3-4 gulere albe de care … altii nu se vor atinge pt ca toti au spate politic.A si era sa uit de sportivii angajati tot de vital.Si acestea sunt date clare culese din actele financiar contabile si de personal ale societatii .

  Reply
 4. marcus

  Jumătate din pretul pe care il platesti ca si consumator e pretul apei menajere,ce se scurge la canal,deci acolo se poate scadea pretul foarte usor,mai ales ca la canalizare nu s-au investit bani europeni si nici nu s-au gândit ca peste cativa ani colmatarile si retelele o sa fie compromise datorita acestui fapt,de care nu povesteste nimeni.Peste tot in tara in loc de 3-3,5 din 7(la noi),in alta parte se plateste 1,5-2,5 ! ce e asa de greu? Nu din pretul apei trebuie ci din cealaltă componenta,care dublează pretul de fapt.

  Reply
  1. lepetir

   Serios ? Peste 80 km extinderi, 23 km reabilitari retele canal, modernizare statie de epurare, toate numai in Baia Mare, toate finalizate in 2015-2016. Nu pretul e mare, veniturile sunt mici, dar asta se pare ca o stim cu totii si nu ne mai intereseaza….

   Reply
   1. Vasile

    Serios?! Pretul apei nu e mare e foarte mare. E mai scump decat benzina. Nu-mi spune desteptule ca procesul de rafinare a petrolului este mai ieftin decat apa din Baia Mare.

    Reply
   2. geo

    Fecioras,canalizare canci,nimeni nu povesteste treaba asta.Daca nu am fi un stat de prosti le faceam deodata,cum sa schimbi retelele pe care primesti apa dar nu si cele de evacuare? Doar niste tampiti + functionarimea de la U.E pot sa faca asa un pocinoc.De asta vor englezii sa iasa ca si-au dat seama ca s-au adunat prostanacii intr-o singura clica.

    Reply
 5. Nicolette

  Chiar asa, de ce DNA nu a-r lua la puricat pe fiecare angajat de la Vital si s-a ancheteze angajarile facute pe pile. Ce interese are s-a nu faca acest lucru?

  Reply
 6. nelu

  Foarte interesant articolul din ”Evenimentul Zilei” de joi,9 martie 2017, intitulat ”90.000 de lei, salariul unei handbaliste de la Baia Mare. Cătălin Cherecheș plătea regește”. Copii după acest articol sunt distribuite la cetățeni prin Baia Mare. Azi am primit și eu una. Câți bani vira VITAL pentru handbal, din care cei mai mulți erau furați? Vedeți de ce este prea scumpă apa în Baia Mare? Este atât de scumpă apa tocmai într-n oraș de munte, unde apa ne cade în cap, vine de la natură. Și încă ce apă, de mare calitate, apă de munte, curată ca lacrima! Băimărenii plătesc mult de tot pentru apă, de parcă ar locui în deșert. Presa coruptă din Baia Mare a scris pe dos la această temă, cum că prețurile la apă sunt…mici! Această presă nu este în slujba adevărului, a cetățenilor, este în slujba infractorilor. Băimărenii trebuie să se trezească din minciună! Baia Mare merită o presă onestă, care să nu fie în slujba infractorilor! DNA, Justiția în general, trebuie să facă mare curățenie atât în administrația locală, cât și în presa din Baia Mare, atât de coruptă!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *