Viceprimarul Noemi Vida a încălcat Legea 544/2001. Primăria Baia Mare are nota 2 de la ZiarMM.ro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

De nenumărate ori am scris despre faptul că Primăria Baia Mare nu este operativă în ceea ce privește răspunsul pe care trebuie să-l dea jurnaliștilor care cer informații verbale sau în scris pe Legea 544/2001. Iată că și de această dată, purtătorul de cuvânt al instituției, Noemi Vida a dat cu ”bota în baltă” și a încălcat legea mai sus menționată. Astfel, calificativul pe care-l acordăm și de această dată, pentru operativitate, transparență și claritate, este 2.

Redactorul ZiarMM.ro a solicitat Primăriei Baia Mare să răspundă punctual la opt întrebări, care la vremea respectivă, adică la 1 septembrie 2020, erau extrem de importante pentru opinia publică. Solicitarea a fost înregistrată la data menționată mai sus, cu răspuns în zece zile, mai exact la data de 11 septembrie 2020, așa cum prevede legea. Răspunsul parțial a venit ieri, 16 septembrie 2020, când aceste informații nu-și mai au rostul.

Credem cu certitudine că întârzierea s-a datorat faptului că nu au fost interesați nici de rețeaua școlară, nici de numărul de medici sau asistenți și era clar că nu aveau ce să ne răspundă. Aici facem precizarea că solicitarea făcută de ZiarMM.ro a ajuns și în mapa șefei de la Direcția de Asistență Socială Baia Mare, Diana Hîrb, spun sursele noastre, unde a și stat câteva zile bune.

De menționat ar mai fi faptul că printre cele opt întrebări se făcea referire și la numărul de medici și asistenți medicali necesari pentru unitățile de învățământ din Baia Mare. Ulterior, la data de 3 septembrie 2020, pe site-ul Primăriei Baia Mare a apărut un anunț prin care s-au scos la concurs zece posturi de asistenți medicali, lucru care trebuia făcut de mult. Acest demers s-a făcut, considerăm noi, în urma solicitării ZiarMM.ro. Cu toții știm că Primăria Baia Mare a neglijat școlile, încă de la începutul pandemiei.

Considerăm că administrația publică locală are la ora actuală o relație dezastruoasă cu presa, informațiile solicitate fiind furnizate cu mari întârzieri, fapt pentru care redacția ZiarMM.ro solicită pe această cale ca purtătorul de cuvânt Noemi Vida să citească cu atenție Legea 544/2001, dar și Legea 52/2003, iar dacă nu înțelege prevederile să ne sune.

Vă prezentăm mai jos răspunsul întârziat al Primăriei Baia Mare. // ZiarMM.ro

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

3 Comments

  1. Montesqieaux

    Cirtiule, ar fi cazul sa te duci la firma ta. Sa-Ți vezi de pocăință și de pilele din ate. Știu Cum ai procedat cu mine. Nu ești decât un escroc de om .

    Reply
  2. Claudia

    Nesimțiți…… ca de obicei, doar să – și ocupe funcțiile, să le vina bănuții cât de mulți și în rest potopul, oricum orașul ii budă (scuze pt exprimare) dar nu m-ai avem speranțe pt nimic de la nici un actual, viitor primar. Din păcate…..

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2