Victimele holocaustului, comemorate in Sighetu Marmatiei

PNL

Municipiul Sighetu Marmatiei va gazdui in perioada 16-18 mai o serie de evenimente culturale cu ocazia comemorarii victimelor holocaustului din Maramures. 

La eveniment sunt asteptati peste 150 de evrei sigheteni stabiliti in Israel, Austria, Canada si de pretutindeni din Europa.

Programul va cuprinde un serviciu religios, o expozitie legata de cultura iudaica, un spectacol muzical si o proiectie de film in aer liber.

In cadrul unui simpozion organizat pe tema holocaustului si a deportarii, se vor prezenta marturii ale supravietuitorilor si fiilor acestora, filme documentare si un concurs de eseuri.

“Aceasta comemorare este un act de recunoastere a evreilor maramureseni si nu numai, evrei care au fost odata vecinii, prietenii nostri. Prin evenimentele propuse pentru luna mai 2014, incercam sa aducem mai aproape de cultura iudaica intreaga comunitate locala si in special tanara generatie, pentru a marca un moment din istorie si a face un pas inainte in lupta impotriva prejudecatilor si rasismului”, a declarat primarul Municipiului Sighetu Marmatiei, Ovidiu Nemes.

Alina BOHĂŢEL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1