Victor Negrescu a lansat un clip informativ referitor la implicatiile Brexit asupra romanilor din Marea Britanie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul ministrului delegat pentru afaceri europene, a lansat un nou clip informativ referitor la implicatiile procesului Brexit asupra romanilor din Marea Britanie, informeaza un comunicat al MAE transmis joi AGERPRES.

Actiunea face parte din ampla campanie de consultari publice “Romania in contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana”, avand in vedere cele mai recente evolutii din cadrul negocierilor cu privire la Brexit, arata sursa citata.

“Inca de la inceputul procesului Brexit, am avut ca prima prioritate garantarea drepturilor romanilor din Marea Britanie. In aceasta etapa a negocierilor, cetatenii europeni care traiesc, lucreaza si studiaza in Regatul Unit urmeaza a beneficia in continuare de drepturile castigate sau in curs de dobandire, iar regimul persoanelor care se stabilesc in acest stat inclusiv in perioada de tranzitie se va aplica uniform, fara discriminare, pentru toate statele membre”, mentioneaza Negrescu, in clip.

El subliniaza importanta introducerii acestor angajamente in textul final al acordului de retragere a Marii Britanii din UE.

“Vom mentine un contact permanent cu Michel Barnier si echipa de negociatori a Comisiei Europene, pentru a ne asigura ca aceste angajamente asumate vor fi integrate in acordul final de retragere si lucram in continuare la toate elementele specifice de interes pentru Romania, in vederea introducerii lor in textul acestui document”, a punctat oficialul roman.

Ministrul delegat pentru afaceri europene a afirmat ca, pe tot parcursul procesului de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana, Romania va fi pregatita sa informeze, sa indrume si sa sprijine cetatenii in raport cu autoritatile britanice si cu noile conditii generate de Brexit.

“Campania de consultare publica continua si in cea de-a doua etapa a negocierilor. Contributiile si punctele de vedere ale comunitatilor de romani din Regatul Unit sunt importante in vederea fundamentarii pozitiei Romaniei. Continuam sa actionam pentru a apara drepturile romanilor si interesele Romaniei in cel mai eficient mod posibil, ca parteneri loiali in cadrul Uniunii Europene”, a subliniat Negrescu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *