Victor Ponta contesta in instanta controlul judiciar; procesul are loc vineri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

victor-ponta2Fostul premier Victor Ponta a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere prin care contesta masura controlului judiciar impusa impotriva lui in dosarul in care a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Ploiesti. Instanta suprema a stabilit pentru vineri, 9 septembrie, termen pentru judecarea plangerii depusa de Ponta.

Victor Ponta a fost pus sub urmarire penala de procurorii DNA Ploiesti intr-un nou dosar, in care este acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani.

Chemat marti la audieri, procurorii l-au anuntat pe Victor Ponta ca a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

In acelasi dosar este urmarit penal si deputatul Sebastian Ghita, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de spalare de bani, fiind si el pus sub control judiciar.

Cei doi au interdictia de a parasi tara fara incuviintarea prealabila a procurorului/judecatorului competent, de a se apropia si comunica cu anumite persoane si de a face declaratii in mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumenteaza cauza, la celelalte persoane cercetate in cauza, precum si la martorii audiati in dosar.

DNA sustine ca Ponta, in calitatea de presedinte al PSD, si-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghita sa fie desemnat drept candidat intr-un colegiu electoral in care formatiunea sa sa aiba certitudinea ca va obtine mandatul pentru care se candida.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole