Victor Ponta: Nu am cum sa rup majoritatea, eu sunt unul singur

Fostul premier social-democrat Victor Ponta declara ca nu are nicio intentie sa rupa majoritatea sau partidul si ca nu doreste sa ia nicio functie pe care o ocupa actualul lider al PSD si presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

“Nu am in acest moment cum sa rup majoritatea, ca eu sunt unul singur, eu votez tot cu guvernul acesta, nu cred ca alt guvern e mai bun. Inca mai sunt cativa prieteni care isi aduc aminte de mine, dar nu am vorbit cu nimeni sa rup partidul”, a spus Ponta luni seara, la TVR 1.

El a precizat ca nu-si doreste sa revina la conducerea PSD din aceleasi motive pe care le-a avut si in 2015, cand a renuntat la conducerea partidului.

“Pot sa ma duc la o echipa mai mica, sa-mi fac o echipa. Maine, daca dispare toata conducerea PSD si se zice: vino inapoi sa preiei conducerea, eu spun nu. Pentru ca maine sunt la instanta. Motivele din 2015 sunt valabile si azi. Nu se pune problema sa iau niciun loc al lui Liviu Dragnea”, a afirmat Victor Ponta.

Acesta a adaugat insa ca a crezut ca Liviu Dragnea “va conduce partidul nu din prima pozitie” si a amintit ca a sustinut-o la sefia formatiunii social-democrate pe Rovana Plumb.

Referitor la planurile sale de viitor, deputatul PSD a spus ca este implicat intr-un proiect regional si ca incearca sa discute despre politica regionala, in contextul in care Romania nu are nicio politica clar conturata in cadrul UE.

Pe de alta parte, Victor Ponta a vorbit si despre alegerile din anii trecuti, precum si despre optiunile sale de atunci.

El a spus ca in 2012, la alegerile parlamentare, cel cu care “s-a luptat” USL in campanie era fostul procuror – sef al DNA, Daniel Morar.

“Eu mi-am asumat o chestiune: vreau sa fiu un foarte bun prim-ministru, cu justitia nu ne mai certam, hai sa gasim o solutie. Cel cu care ne-am luptat noi in campanie era Morar. Am zis: eu vreau cand mi-am terminat mandatul sa spuna lumea ca am guvernat”, a relatat Ponta.

El a adaugat ca “nici Basescu nu o iubea foarte tare pe Kovesi”, actuala sefa a DNA.

In 2014, la alegerile prezidentiale, Ponta a aratat ca, dupa primul tur de scrutin, l-a “sacrificat” pe Titus Corlatean, care era la acea vreme ministru de Externe.

“Insa n-am anticipat ca se vor da 14 milioane de sms-uri in tara din afara. Stiu eu cine a dat sms-urile? Acest lucru s-a tradus in faptul ca fata de primul tur eu am mai primit inca 1,5 milioane de voturi, iar domnul Iohannis a primit de la 3 milioane inca 3,5 milioane”, a afirmat Victor Ponta.

In context, el s-a intrebat de ce “cei care in 2014 au stat la coada” la urne in strainatate pentru alegerile prezidentiale, “n-au venit nici macar sa voteze” la alegerile parlamentare in 2016, cand au fost suplimentate sectiile de votare in diaspora.

Intrebat daca ii da sanse Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, sa candideze la presedintie in 2019, Ponta a raspuns ca ii da sanse foarte mari, dar ca aceasta va pierde in al doilea tur de scrutin.

“In turul doi pierde oricine ar fi, pentru ca e PSD. Iliescu a castigat pentru ca era cu Vadim Tudor in turul doi. Daca era cu Isarescu, pierdea”, a spus Victor Ponta.

Totodata, el a amintit si de alegerile prezidentiale din 2009.

“Cred ca Mircea Geoana la voturi a castigat”, a opinat fostul premier.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1