Victor Ponta nu exclude o reducere a taxelor pana la finele lui 2015

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

taxe-impozite-ghiseuPremierul Victor Ponta a declarat, pentru presa straina, ca nu exclude o posibila reducere a taxelor pana la finele acestui an, adaugand ca este increzator ca Romania va respecta tinta de deficit fiscal de 1,8% din Produsul Intern Brut convenita cu Fondul Monetar International (FMI), transmite Reuters citata de Agerpres.

‘Nu exclud deloc ideea ca, in cursul acestui an, sa putem sa oferim stimulente pentru cresterea economica’, a afirmat, luni, Victor Ponta, precizand ca este prea devreme de spus care sunt taxele ce ar putea fi reduse. ‘Daca vom avea spatiul fiscal necesar, ar fi o prostie sa nu o facem’, a adaugat el.

‘Orice masuri fiscale care ar putea fi aplicate anul acesta vor fi in limitele deficitului de 1,8%’, a dat asigurari premierul Romaniei.

Totodata, Ponta a apreciat ca ‘finantele Romaniei sunt intr-o situatie buna” si se asteapta la un excedent bugetar de aproape un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) in primul trimestru din 2015.

Potrivit acestuia, Executivul intentioneaza sa demareze oferte publice initiale pentru Hidroelectrica, Compania Nationala “Administratia Porturilor Maritime” Constanta si Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) in a doua parte a acestui an.

‘Pe baza propunerilor consultantilor, cred ca va fi o strategie buna sa fie listate 15-25% din actiunilor acestor companii’, a precizat premierul.

Guvernul de la Bucuresti a anuntat, in februarie, planuri de scadere a taxelor. Propunerile vor fi trimise Parlamentului saptamana viitoare, a anuntat Victor Ponta, adaugand ca Romania va convinge Fondul Monetar International ca reducerile sunt sustenabile.

FMI a sprijinit Romania cu o serie de acorduri, dupa explozia bulei imobiliare din 2009 si intrarea tarii in recesiune. Fondul a cerut guvernelor aflate la putere sa reduca deficitul si sa implementeze reforme.

Ultimul acord incheiat de Romania cu Fondul Monetar International expira in septembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1