Victorie pentru Stiinta Baia Mare pe terenul Timisoarei Saracens

rugDuelul dintre Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare, principalele forte ale rugybyului romanesc din ultimii ani, disputat in cadrul etapei a II-a din Cupa Romanei, Grupa I valorica a revenit zimbrilor care s-au impus pe stadionul Dan Paltinisanu cu rezultatul de 18-8.

Timisorenii au inceput in forta insa presiunea exercitata asupra defensivei baimarenilor nu s-a concretizat in puncte, in replica maramuresenii deschizand scorul din lovitura de pedeapsa a fundasului Samoa Luke, venita pe fondul superioritatii in gramada ordonata. Valentin Calafetenu putea egala la numai cateva minute distanta insa nu a nimerit cadrul butului advers, pe un contra-atac initiat de Adrian Apostol baimarenii revenind in jumatatea de teren a gazdelor pentru o noua oportunitate de a marca, din pozitie ideala, insa Samoa Luke a irosit sansa desprinderii.

La jumatatea primei reprize, avand initiativa de partea sa, Timisoara Saracens a egalat prin Valentin Calafeteanu si pana la pauza situatia de pe tabela de marcaj a ramas neschimbata, chiar daca o patrundere a lui Ratu Maravunawasawasa a dat emotii aparatorilor echipei banatene care s-au achitat insa cu brio in fata pericolului primirii unui eseu.

Startul partii secunde i-a gasit din nou pe elevii lui Heikell Grainger in ofensiva, insa Stiinta Baia Mare s-a aparat exact si Constantin Pristavita a initiat o contra prin care zimbrii s-au mutat in 22-ul timisorenilor, atacurile succesive ducand la o lovitura de pedeapsa si un cartonas galben vazut de Tangimana Fonovai.

Superioritatea numerica a fost exploatata imediat, si dupa lovitura de pedeapsa jucata in margine a venit molul, arma preferata a zimbrilor, efortul colectiv aducandu-l in situatia de a marca pe Silviu Suciu. Eseul pilierului baimarenilor a ramas fara transformare, dar dintr-o noua penalitate Ratu Maravunawasawasa a marit ecartul la 11-3.

In ultimele minute s-a jucat pe contre si mai intai Tangimana Fonovai a batut defensiva adversa pentru ca apoi, eseul lui Johan Van Heerden, transformat de Ratu Maravunawasawasa , sa stabileasca rezultatul final, Stiinta Baia Mare obtinand o victorie de moral mai ales in fata Timisoarei Saracens, echipa care a dominat autoritar sezonul precedent.

Pentru Timisoara Saracens urmeaza o deplasare pe terenul celor de CSM Olimpia Bucuresti, in etapa a III-a din Cupa Romaniei, Stiinta Baia Mare venind o runda mai tarziu cand vor primi pe Arena Zimbrilor vizita tigrilor bucuresteni.

Timisoara Saracens – CSM Stiinta Baia Mare: 8-18 (3-3)
Arbitri: Robert Diaconescu (Constanta) – Ionut Bodea (Galati), Razvan Vasiliu (Bucuresti)

Timisoara: Militaru, Capatana, Maris – Poparlan, Drenceanu – Morrison, Vasile Rus, Burcea – Calafeteanu, Siaki Umaga – Viliami Moala, Kinikinilau, Sefanaia, Tangimana – Fercu.
Rezerve: Radoi, Taupaki, Halalilo, Muresan, D. Lazar, Conache, Zaharia, Simionescu.

CSM Stiinta: Pristavita, Bardasu, Rusu – Fl. Rosu, Danila – Van Heerden, Morrell, R. Ailenei – Shamkharadze, Maravunawasawasa – Bucur, Leiataua, Fakaosilea, Apostol – Luke Samoa
Rezerve: Cojocaru, Dico, Suciu, Iurea, Palii, Botezatu, Oprea, Dumani Mtya.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1