Victorie uriasa a Opozitiei, care a reusit sa treaca la vot un amendament ce aloca in plus peste 2,1 miliarde de lei pentru alocatiile copiilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Copiii vor primi mai multi bani la alocatie incepand cu 1 martie. Vorbim de o crestere de la 80 de lei la 150 de lei. Pentru copiii sub doi ani valoarea alocatiei va fi de 300 de lei. Votul nu a fost fara emotii, PSD-ALDE incercand sa stopeze adoptarea amendamentului. Atat Liviu Dragnea cat si Calin Popescu Tariceanu, liderii celor doua formatiuni, au dat semnalul de impotrivire la vot. Cu toate acestea, amendamentul a trecut.Coalitia de guvernare s-a regrupat si pentru ca nu puteau anula votul, au venit, dupa o sedinta de urgenta, cu propunerea de schimbare a sursei de finantare, din dorinta de a confisca amendamentul.

„A fost o lovitura pentru PSD-ALDE, care nu considera ca alocatiile pentru copii trebuie marite. De doi ani se opun in Parlament acestei initiative. Reclama faptul ca nu sunt bani. „Povara” pe buget este de 2 miliarde de lei/an. Nu aceeasi problema au avut-o cand au majorat pensiile speciale, indemnizatiile alesilor sau subventia pentru partide. In 2018 pensiile speciale au costat bugetul aproximativ 8 miliarde de lei.

Atunci nu a fost nicio problema ca nu sunt bani! Daca au incercat sa blocheze un amendament a carui efect financiar este de 2 miliarde de lei, cum vor construi bugetul in 2020, 2021, cand este necesar sa gaseasca pentru pensii peste 60 de miliarde de lei? ”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Durus, unul dintre cei trei parlamentari de Maramures (din cei zece pe care-i are judetul) care au votat majorarea alocatiei pentru copii.

Pentru a se putea acorda alocatiile majorate de la 1 martie este nevoie de o modificare legislativa pe care o poate face foarte repede Guvernul printr-o ordonanta.

Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *