Victorie uriasa a Opozitiei, care a reusit sa treaca la vot un amendament ce aloca in plus peste 2,1 miliarde de lei pentru alocatiile copiilor

Reclame home 1
Reclame home 1

Copiii vor primi mai multi bani la alocatie incepand cu 1 martie. Vorbim de o crestere de la 80 de lei la 150 de lei. Pentru copiii sub doi ani valoarea alocatiei va fi de 300 de lei. Votul nu a fost fara emotii, PSD-ALDE incercand sa stopeze adoptarea amendamentului. Atat Liviu Dragnea cat si Calin Popescu Tariceanu, liderii celor doua formatiuni, au dat semnalul de impotrivire la vot. Cu toate acestea, amendamentul a trecut.Coalitia de guvernare s-a regrupat si pentru ca nu puteau anula votul, au venit, dupa o sedinta de urgenta, cu propunerea de schimbare a sursei de finantare, din dorinta de a confisca amendamentul.

„A fost o lovitura pentru PSD-ALDE, care nu considera ca alocatiile pentru copii trebuie marite. De doi ani se opun in Parlament acestei initiative. Reclama faptul ca nu sunt bani. „Povara” pe buget este de 2 miliarde de lei/an. Nu aceeasi problema au avut-o cand au majorat pensiile speciale, indemnizatiile alesilor sau subventia pentru partide. In 2018 pensiile speciale au costat bugetul aproximativ 8 miliarde de lei.

Atunci nu a fost nicio problema ca nu sunt bani! Daca au incercat sa blocheze un amendament a carui efect financiar este de 2 miliarde de lei, cum vor construi bugetul in 2020, 2021, cand este necesar sa gaseasca pentru pensii peste 60 de miliarde de lei? ”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Durus, unul dintre cei trei parlamentari de Maramures (din cei zece pe care-i are judetul) care au votat majorarea alocatiei pentru copii.

Pentru a se putea acorda alocatiile majorate de la 1 martie este nevoie de o modificare legislativa pe care o poate face foarte repede Guvernul printr-o ordonanta.

Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole