VIDEO: Ce sustrag “locotenentii” Vioricai Chereches, noaptea, ca hotii, din Spitalul de Infectioase

home camp2
home camp2
home camp2

Mircea Ciocan a postat pe pagina sa de Facebook doua filmulete si un text in care se intreaba retoric: “Daca si altii pot dormi linistiti noaptea, atunci ma intreb de ce isi trimit locotenentii in zilele de weekend, la ceas de seara, precum hotii, sa sustraga dosare cu documente din sediul unitatii fara aprobarea conducerii?”

De ceva vreme, din institutia medicala sunt sustrase anumite documente. Mircea Ciocan a aflat de ceea ce se intampla si a facut o mica investigatie. Astfel, acesta a apelat la stocarea imaginilor filmate de camerele de supraveghere ale institutiei. In acest mod, a descoperit ca dosarele lipsesc cu adevarat.

Ciocan a solicitat un audit la Spitalul de Boli Infectioase care se va face pe ultimii 3 ani.

“(…) sper sa se sesizeze toate autoritatile statului ce au competenta in verificarea legalitatii activitatilor financiar-contabile si de personal derulate de catre unitatea noastra in ultimii 3 ani. Eu nu am nimic de ascuns si sunt la dispozitia oricui e interesat de verificarea activitatii mele din cele 4 luni de cand asigur interimatul la acest spital”, a scris pe pagina lui de Facebook, Mircea Ciocan.

Contactat telefonic, duminica, 18 iunie a.c., directorul interimar a acceptat sa acorde un interviu pe acest subiect.

Rep.: Explicati-ne, va rog, povestea celor doua filmulete postate pe Facebook. Cine este doamna din imagine?

Mircea Ciocan: “Eu am primit o informare undeva prin 16-18 mai a.c., cu privire la faptul ca, in weekend, directorul Financiar impreuna cu sefa de la Resursele Umane au carat dosare si le-au pus in portbagaj si au plecat cu ele. Eu am verificat, weekendul respective pe filmare.  In ceea ce o priveste pe doamna de la Resurse Umane, s-a infirmat ca ar fi participat la scoaterea documentelor din institutie.

Rep.: Ati facut plangere penala la politie?

Mircea Ciocan: Nu, nu am facut. Se va face cercetare disciplinara.

Rep.: Si plangere penala pentru furt, nu faceti? Sunt documente care vizeaza pacientii sau care vizeaza spitalul?

Mircea Ciocan: Din zona administrativa sunt documentele.

Rep.: E furt calificat. Nu aveau voie sa scoata documentele din institutie.

Mircea Ciocan: Asa este.

Rep.: Este infractiune

Mircea Ciocan: …bun! Facem cercetare disciplinara, sa vedem exact despre ce e vorba.

***

Sambata trecuta, in data de 17 iunie, dosarele administrative din cadrul Spitalului de Boli Infectioase din Baia Mare au fost din nou vizate. Si de aceasta data, Mircea Ciocan a fost informat.

Mircea Ciocan: Acum, pentru ca a fost aceasta informare am fost nevoit sa descarc de pe sistemul de supraveghere filmele. S-a confirmat ca in weekendul respectiv, tot asa, sambata dupa amiaza, de pe la 16:00 pana pe la 18:30, Ludovica  Rusu, directorul Financiar, a fost in cladire, nu stiu ce a facut.

Rep.: Sambata aceasta care a trecut?

Mircea Ciocan: Da, dar la plecare s-a dus cu un dosarel subtire. Am mai primit o informare, de data asta in scris, in 28 mai, mai exact. Ma instiinta ca in 28 aprilie a.c., si ca norocul ca nu s-a sters filmarea din data respectiva, pentru ca doar pe 30 de zile se stocheaza, s-a intamplat ceva asemanator. Am gasit filmarile si am reusit sa le descarc. Din astea am inteles ca nu mai e vorba doar de un dosarel si doua persoane, ci de mai multe dosare si o singura persoana.

Rep.: De ce credeti ca au sustras aceste documente?

Mircea Ciocan: E greu de spus.

Rep.: Cat de importante sunt aceste documente? Ei cauta ceva in acele documente sau vor sa acopere ceva din acele documente?

Mircea Ciocan: Cu siguranta ca sunt lucruri de acoperit.

Rep.: Nu v-ati dat seama cam ce ar trebui sa acopere?

Mircea Ciocan: Cam tot trebuie, cred eu, dar vom vedea. Eu nu am puterea sa fac aprecieri pentru ca nu sunt de specialitate. Nu doresc sa fac speculatii. Trebuie sa asteptam auditul. Verificarea care se va face pe ultimii trei ani va scoate la iveala daca au fost sau nu…

Rep.: Bun, dar ce sa scoata la iveala daca nu mai aveti documentele?

Mircea Ciocan: Eu sunt convins ca daca acele documente lipsesc acum din institutie va fi cert, pentru ca se va descoperi de la sine ca sunt in lipsa.

Rep.: Daca faceati o plangere penala, politia ar fi facut o perchezitie domiciliara si ar fi recuperate documentele. Ca asa, pe ce sa mai faci audit daca lipsesc actele?

Mircea Ciocan: Eu m-am sfatuit cu cei de la politie si mi-au spus ca nu am nicio sansa.

Rep.: Ca sa le gasiti?

Mircea Ciocan: Da.

Rep.: Pe femeia respectiva ar fi audiat-o si poate exista o sansa ca ea sa spuna ce a facut cu acele documente pe care le-a luat.

Mircea Ciocan: Oricum va spune. Va spune in comisia de disciplina si daca va fi sesizat in continuare Parchetul, atunci va spune acolo.

Rep.: Aceste documente care au fost sustrase, au fost sustrase la comanda cui? Banuiesc ca un om simplu, cu un salar mediu, ce sa faca cu ele? Credeti ca are vreo legatura doamna Chereches cu sustragerea documentelor?

Mircea Ciocan: No, bine, no, bine. Acum, Chereches a incercat si multe alte lucruri.

***

Exista totusi o posibilitate ca documentele lipsa sa reapara “curatate” si evident la locul lor in cadrul institutiei medicale.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *