VIDEO – Cîţu: Programul IMM Invest funcţionează foarte bine; 3.083 de companii au luat finanţare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, joi, că Programul IMM Invest funcţionează “foarte bine”, adăugând că s-a ajuns la 3.083 de companii care au luat finanţare, transmite AGERPRES.

“Am eliminat câteva bariere acum câteva săptămâni, am aprobat ordonanţă de urgenţă, astăzi venim cu hotărârea de Guvern pentru aprobarea normelor. Programul IMM Invest funcţionează foarte bine. Deja am ajuns la 3.083 de companii care au luat finanţare. (…) Asta înseamnă că din plafon s-au consumat 2,45 miliarde de lei, deja. Se vede clar că ritmul s-a accelerat şi discuţia pe care am avut-o cu sistemul financiar-bancar şi faptul că am eliminat din bariere, lucrurile merg din ce în ce mai bine şi (…) sper să depăşim în două săptămâni 10.000 de companii”, a precizat Cîţu, la începutul şedinţei de Guvern, întrebat de premier care este situaţia Programului IMM Invest.

El a adăugat că, anul trecut, în România aveau credite de la bănci 25.000 de IMM-uri, iar prin acest program speră să se ajungă la 40.000 de întreprinderi mici şi mijlocii care să aibă acces la finanţare.

Ministrul a afirmat că, în cazul în care va fi nevoie, plafonul pentru IMM Invest va fi suplimentat.

Şeful Executivului i-a transmis lui Cîţu să pregătească şi programul schemei de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru companiile mari.

“Trebuie să aveţi grijă să includeţi şi companiile alea care nu sunt IMM-uri”, a spus Ludovic Orban.

“Sunt companii care aveau 250 de angajaţi, dar nu aveau cifră de afaceri, sunt companii care nu se calificau şi le includem la celălalt program”, a explicat ministrul Finanţelor.

Prim-ministrul i-a mai solicitat lui Florin Cîţu să elaboreze actele normative privind fondul de investiţii şi cele două scheme pe Fondul de Garantare şi pe Fondul de Contragarantare.

“Toate sunt în analiză. Şi fondurile de investiţii, am văzut un prim draft şi la celelalte la fel”, a informat ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2