VIDEO: Consilierii de casa ai lui Chereches o dau din nou in bara. Adopta hotarari in afara legii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

consiliul local baia mareDirectia de Venituri si Serviciul Public de Evidenta a Persoanelor nu se pot muta din actualele sedii. Motivul: hotararea de Consiliu Local prin care alesii baimareni au stabilit noile destinatii este contestata, iar prefectul va trebui sa verifice legalitatea acesteia.

Cazul a fost adus atentiei publice de avocatul Cristian Niculescu-Tagarlas, care a scos in evidenta faptul ca la sedinta in care s-a votat inchirierea spatiului pentru cele doua institutii, au participat mai putini consilieri decat prevede legea. Din cei 11 prezenti, doar 10 au votat pentru incheierea contractului de inchiriere, in timp ce presedintele Mihaela Campan nu a participat la vot (nu a votat nici pentru, nici impotriva si nici nu s-a abtinut).

Conform legii, fiind o hotarare care vizeaza bugetul local (fiind vorba de alocari financiare in vederea inchirierii unor spatii), hotararea avea nevoie de votul majoritatii consilierilor locali in functie. In prezent, Consiliul Local Baia Mare este format din 21 consilieri, iar majoritatea simpla e data de un numar de 11 consilieri. Avand in vedere faptul ca au votat pentru doar 10, hotararea nu este adoptata din punct de vedere legal. La vot au participat, in exclusivitate (cu exceptia presedintelui Mihaela Campan), doar consilierii de casa ai primarului Catalin Chereches, care a zambit satisfacut dupa adoptarea hotararii.

In prima faza, prefectul Anton Rohian va trebui sa se pronunte asupra acestui aspect privind legalitatea.

In materialul VIDEO atasat, se vede clar cum consilierul Stefan Pop paraseste sedinta, in sala ramanand doar 11 consilieri. Iar presedintele Mihaela Campan nu voteaza.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

4 Comments

 1. Attila

  Pe cat puneti pariu ca in procesul verbal al sedintei figureaza ca si Mihaela Campan a votat pentru? Acest proces verbal ii va fi inaintat prefectului, care nu va putea decat sa constate ca hotararea e adoptata legal. Asa ca tot demersul e doar o furtuna in pahar cu apa. Da sincer, din cate hotarari aiurea a dat CL, asta mi se pare chiar ok, adica banii merg pentru un serviciu public, care era necesar. Toate potlogariile de 6 ani au fost inghitite, acum hai sa atacam si ceva numai de dragul de a ataca. Pe bune, kk e un dictator ce a abuzat timp de 6 ani de functia asta, dar chiar nu gasiti ceva de substanta sa il atacati? Astfel de atacuri vor duce in derizoriu opozitia la abuz.

  Reply
  1. Bonis

   Sa atace cu povestile asa numitului parc industrial ? Chiar, de ce nu ataca, deoarece asta e problema nr 1 al acestui oras.Lumea nu mai sta prin fabrici la salarii de mizerie astfel incat e primavara,muncitorii isi dau demisia in masa,isi fac bagajele si pleaca la munca in strainatate.Rezultatele pentru judet sunt dezastruoase, depopulare prin migrare masiva,scaderea consumului,etc.Raportul intre numarul de pensionari si angajati e imens,cu 15 000 mai multi pensionari.

   Reply
   1. Attila

    Sa atace ce pilda cu dosarul penal. E vulnerabilitatea majora a lui kk. Da nimeni nu vorbeste despre asta, de parca e tabu. La naiba,individul e suspect intr-un dosar de coruptie! Oficial e acuzat, nu e niciun secret, niciun tabu. Dar mamaligile astea stiu doar sa faca jocuri de imagine. Asa lupta, asa castig. Penibil, repet.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2