VIDEO – Contrabandist urmărit pe Dealul Hera de echipajele poliției de frontieră

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au procedat ieri seară la urmărirea unui  autoturism înmatriculat în România, cu privire la care se dețineau date ca transporta țigări de contrabandă. Potrivit informațiilor furnizate de către ITPF Sighetu Marmației, pe DN 18, între localitățile Petrova și Rona de Sus, autoturismul în cauză a fost găsit răsturnat. În mașina avariată se afla și șoferul de 36 de ani. Acesta a dat bir cu fugiții pentru că transporta țigări în valoare de peste 143.000 lei.

„Deși șoferul a spus că nu are nevoie de îngrijiri medicale, polițiștii de frontieră au solicitat prezența unei ambulanțe la fața locului care l-a transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, pentru îngrijiri de specialitate. În urma inventarierii coletelor din autoturismul în cauză, s-a constatat că acestea conțin 12.330 pachete țigări cu inscripția Duty-Free și timbru Belarus, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, a fost anunțat un echipaj de la Poliția Orașului Vişeu de Sus care derulează cercetări cu privire la producerea accidentului.

Totodată, autoturismul în valoare de 100.000 lei urmează a fi indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar șoferul, care în urma consultului medical este în afara oricărui pericol, este cercetat acum de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86 din 2006 privind Codul Vamal al României”, precizează ITPF Sighetu Marmației.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole